3ds – Mario party Island tour


  Αν και η nintendo με έχει καλομάθει τελευταία με τα παιχνίδια διαμάντια που βγάζει, δυστυχώς έπρεπε να κάνω ένα διάλλειμα μετριότητας και μίνι απογοήτευσης με το Mario party: Island tour.

  To Mario party: Island Tour είναι ένα παιχνίδι της NDcube η οπόια είναι θυγατρική της ninty και υπεύθυνη για το wii party/mario party 9 και για το Wii party U. Προσωπικά έχω mixed (mostly αρνητικά) feelings για όλα τα παραπάνω παιχνίδια και δυστυχώς καταλήγω να έχω την ίδια άποψη και για το mario party του 3ds.

  Το Μario party series για όσους, περιέργως, δεν ξέρουν περι τίνος πρόκειται, είναι ένα καθαρά multiplayer game που βασίζεται στο couch co-op/ανταγωνισμό και σε μια πλειάδα απο mini games me πρωταγωνιστές nintendo characters. Στο Island tour τα mini games φτάνουν περίπου στα 80 και τα boards (σκεφτείτε τα σαν ταμπλό απο επιτραπέζια) στα 7 μαζί με το bowser’s tower.

  Ξεκινώντας απο τα mini games που είναι το πιο σημαντικό part των party games, έχω και καλά και άσχημα νέα. Αν και τα games είναι αρκετά και καλοσχεδιασμένα απο όλες τις απόψεις, είναι κατα κανόνα επαναλαμβανόμενα με διαφορετικά concept και πάρα πολύ μικρά.

  Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να γράψω για αυτό το παιχνίδι γιατί ποτε δεν κατάφερα να πάιξω πάνω απο μια ώρα τη φορά. Έχοντας συνηθίσει τα κονσολίστικα party multiplayer games και όντας αναγκασμένος να παιζω solo boards vs AI η εμπειρία μου ήταν βαρετή. Τα games καθαυτά είναι ΟΚ αλλα όταν ξοδεύω τετραπλάσιο χρόνο στο board βλέποντας τα bots να πηγαινοέρχονται, το παιχνίδι γίνεται αβάσταχτο. Ίσως να φταίει και η ηλικία και οτι ο χρόνος μου για gaming είναι περιορισμένος, αλλα το ratio χρόνου/διασκέδασης δυστυχώς ήταν αρνητικό.

  Γενικά δεν είχα ξαναπάιξει party game σε φορητή κονσόλα, πόσο μάλλον solo, οπότε η άποψη μου είναι biased λόγω αυτού. Είχα δεί μόνο κάποια wario games στην εποχή του ds τα οποία θεώρησα τρομερά fun λόγω του γρήγορου ρυθμού τους σε αντίθεση με το Island tour. Νομίζω οτι σε αυτή την κατεύθυνση του γρήγορου solo fun πρέπει να πάει και το επόμενο installment του Mario party αν θέλει να επιζήσει σαν σειρά στις φορητές κονσόλες. Τα wario party είναι ο ορισμός του fun και κάποια τέτοια προσέγγιση θα έπρεπε να υπάρχει και στο Island tour για να είναι ανεκτό.

  Η αλήθεια είναι οτι είχα ενθουσιαστεί με το concept γιατί περίμενα και online επιλογή και κάτι πιο γρήγορο για το single player. Well θα μου πείτε πας και παίζεις single player ένα party game. Εφόσον μιλάμε για φορητή κονσόλα θα έπρεπε να τονιστεί λίγο παραπάνω το solo παιχνίδι μιας και κονσόλες τέτοιου είδους συνήθως καλύπτουν κενό χρόνο σε ταξίδια/ΜΜΜ κτλ οπότε δεν έχεις πάντα κόσμο έτοιμο για d/l play. Το μόνο που ειδα να έχει κάποια solo αξία είναι ένα mini game τύπου dr mario που είναι ΟΚ για χασοώρα αλλα σίγουρα δεν υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα μειονεκτήματα του game.

  Δυστυχώς ούτε τα AR games ούτε το πανδύσκολο bowser’s tower βοηθάνε στο να έρθει ένας νέος αέρας στη σειρά. Αν ο ίδιος τίτλος ερχόταν στο wii u τότε θα είχε πολύ καλύτερη αποδοχή. Πραγματικά νομίζω οτι ένα mario party λείπει απο το καθαρά party console που είναι το Wii U. Τώρα όμως δε μπορώ παρά να το θεωρήσω ένα λάθος βήμα που δε μπορεί να σωθεί απο το soundtrack και τα όμορφα boards του παιχνιδιού.

  ΑΝ κάποιος έχει φίλους με 3ds και αρέσκεται σε τέτοιου είδους gaming, τότε σίγουρα το παιχνίδι έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και με το download play που απλόχερα και πολύ έξυπνα επιτρέπει η nintendo απογειώνει το value for money του παιχνιδιού. Αν όχι όμως, η έλλειψη online multiplayer και η κουραστική solo εμπειρία κάνουν το game μια μέτρια επιλογή.

Comments

comments