E-gaming ΔΕΘ 2013. Insider’s view.


    Μετά απο ένα διασκεδάστικο αλλα και άκρως κουραστικο ΣΚ μέσα στο e-gaming της ΔΕΘ νομίζω οτι είναι η ώρα να γράψω 1-2 πράγματα για τις εντυπώσεις μου απο τη διοργάνωση, τα θετικά, τα αρνητικά και γενικότερα ένα insider’s view για ένα απο τα μεγαλύτερα lan events της Ελλάδας.

    Ας ξεκινήσω απο τα βασικά. Αν και θεωρητικά το περίπτερο λειτουργούσε απο την αρχή της έκθεσης μέχρι και σήμερα, πρακτικά ήταν active μόνο τις δύο τελευταίες μέρες. Τα περίπτερα και τα stands το πρώτο ΣΚ που είχα την ατυχία να πάω υπολειτουργούσαν και γενικά ήταν ένας τεράστιος αναξιοποίητος χώρος. Δε θα μείνω σε αυτό though αλλα θα ήθελα να περιγράψω την εμπειρία απο το lol event που θεωρητικά ήταν και το main event του e-gaming.

    Παρόλο που υπήρχε ένα αξιοπρεπές stage με όλη την κατάλληλη υποδομή, αυτό έμεινε καθ’όλη τη διάρκεια των παιχνιδιων, μέχρι τα semifinals, άδειο. Οι παίκτες αναγκάζοντας να παίξουν τα group stages σε ένα “pc arena” (θρανία 20χ60 έτοιμα να πέσουν) με το spam της χιλιετίας απο πίσω και κυρίως χωρίς την κατάλληλη προβολή στους όποιους επισκέπτες του περιπτέρου. Κανείς δεν ήξερε ποιός παίζει πού, τί και γιατί. Όλα συνέβαιναν με μια σχετική τυχαιότητα και γενικά ενώ υπήρχαν άπειρα άτομα που δίναν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάνε όλα καλά μου φάνηκε οτι η δομή που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν έμπαζε απο παντού.

    Συνεχίζοντας για το lol. Casting. ΜΗΔΕΝ CASTING. Πραγματικά σε ένα παιχνίδι που βασίζεται τόσο πολύ στο ρυθμό που δίνουν οι σχολιαστές, το μόνο παιχνίδι στο οποίο υπήρχε cast (o θεός να το κάνει) ήταν ο τελικός. Τα παιδιά που έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να περιγράψουν το παιχνίδι ήταν κακοί. Δεν περίμενα την έκπληξη βέβαια και εντάξει απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει κάποιος αλλα για τελικό τόσο μεγάλου lan event περίμενα κάτι πιο ανθρώπινο. Δηλαδή δεν είναι να πείς οτι δεν μπορούσες να έχεις τα “καλά χαρτιά” σου για κάθε game. Υπάρχουν τόσοι καρμοίρηδες που θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα προτιμούσα να υπάρχει κάτι παραπάνω απο άποψη cast και να δοκιμαστούν και άλλα άτομα παρά αυτή η νεκρική σιωπή μέχρι το bo3 του τελικού.

    Γενικά για την οργάνωση, παρουσίαση κτλ όλου του lol event ΠΛΗΝ του τελικού που ήταν αξιοπρεπής έχω να πώ τα χειρότερα. Όχι γιατί είμαι κακεντρεχής μαλάκας, αλλα γιατί θέλω να βλέπω βελτίωση και όχι στασιμότητα. Ακολουθώ το συγκεκριμένο event απο το πρώτο ΔΕΘ lan που είχε γίνει (shoutout στους wannabees) καi αν εξαιρέσω το swagyolo του αναξιοποίητου εξοπλισμού μπορώ να πώ οτι αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω. Καμία προσπάθεια για σωστή ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Οι άλλοι έπαιζαν semifinals και στο ίδιο stage μια τυχαία “παρουσιάστρια” έκανε tutorials για δεν ξέρω και γω τι. Όλα αυτά ενώ το spectate του παιχνιδιού φαινόταν με σκατένια ανάλυση σε μια side οθόνη. Δεν έχω λόγια. Μάλλον κανείς δεν κατάλαβε οτι ο κόσμος έρχεται για το LOL. Προσπάθησαν να κάνουν αρπαχτές προώθησης άκυρων προιόντων μέσα σε αυτό, ρίχνοντας τελείως στην αφάνεια το κυρίως event.

    Προσωπικά είμαι απογοητευμένος απο τη φετινή ΔΕΘ στο lol part. Έγιναν πολλά όμορφα games τα οποία κανείς δεν είδε γιατί κανείς δεν φρόντισε να τα παρουσιάσει σωστά παρόλο που φαινομενικά υπήρχαν όλα τα μέσα για να γίνει κάτι τέτοιο. 

    Αρκετά εντυπωσιακό ήταν το cosplay event με πολλές συμμετοχές ΚΑΛΟΥ επιπέδου (όπως η ahri, η chun lee και η lux(όχι λόγω του φύλου του αλλα γιατί ήταν πολύ καλοφτιαγμένες)). 

    Το console part ήταν ΚΑΚΟ ΚΑΚΟ ΚΑΚΟ. 3 games όλο κι όλο με τεράστια κλίση στο PRO PRO PRO 2014 γιατί είμαστε ελληνάρες. Έρχονται καινούριες κονσόλες, καινούρια παιχνίδια, σε 2 μέρες κυκλοφορεί το GTA V (εμείς θα έχουμε review αύριο) και το e-gaming 2013 για εμάς ήταν το PRO. Το μόνο που θεώρησα άξιο προσοχής ήταν το batman origins. Αυτό και μόνο. Σαν console gamer ήταν στην καλύτερη απογοητευτικό

    Τέλος το parkour ήταν ενδιαφέρον και νομίζω οτι και τα παιδιά με τα board games επίσης διασκέδασαν αρκετά και υπο καλές συνθήκες. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό όμως οπότε δεν έχω άποψη.

    Anyway αυτή είναι η καθαρά douchebag έποψη που απέκτησα τόσες μέρες (ήμουν 3/7 μέρες εκεί). Δεν είναι hate (παρόλο που ο cowboy δε μου είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος στον κόσμο νομίζω οτι μέσα απο την αηδιαστική υπερβολή του ΚΑΝΕΙ κάτι για το community στην ελλάδα) αλλα είναι περισσότερο παράπονο και ελπίδα να δούμε κάτι καλύτερο και πιο πλήρες στο μέλλον. Με λιγότερή αρπαχτή. Με λιγότερους κράχτες χορηγούς στα χαρτιά που στην τελική δεν φαίνεται να προσέφεραν (εμφανώς) τίποτα παρά αυτοκολλητάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς. I’m out πάω να δώ lcs να κάψω το μυαλό μου ένα 10ωρο ακόμα. 

RIP sleep.

 

Feel free να μου πείτε γιατί είμαι hater και λάθος στα comments.

 

edit: Πάνω στη ζάλη μου ξέχασα να πώ συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο τουρνουά και κυρίως στις ομάδες του τελικού, τους Void Gaming και τους GameWay. Οι Void gaming απο την πλευρά τους έδειξαν πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η εμπειρία, αλλα απο την άλλη οι GameWay ήταν οι αγαπημένοι μου λόγω του Underdog story σε αυτό το event. Απο “randoms” (χουχου) κατάφεραν να αποκλείσουν στο δρόμο τους μεγάλα ονόματα του ελληνικού lol και να παίξουν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Συχαρητήρια και πάλι σε όλους και “gl next”. 😉 Τουλάχιστον τα παιδιά που παίξανε απο όλες τις ομάδες έδειξαν να το χαίρονται με το παραπάνω. Μακάρι να καταφέρει η διοργάνωση να “μοιράσει” αυτο το πάθος και τη χαρά και στο κοινό την επόμενη φορά.

Comments

comments