Ποιο είναι το μέλλον των e-sports?


 

  Αν και στην Ελλάδα είμαστε λίγο εώς πολύ καθυστερημένοι όσον αφορά τόσο τεράστια βήματα, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα video απο το HBO και την εκπομπή #RealSports όπου παρουσιάζει το League of legends (αντιπρόσωπος στην εκπομπή είναι ο d scarra) και θέτει το ερώτημα αν τα games μπορούν να θεωρούνται κανονικά sports.

  Πρόσφατα η Riot κατάφερε να κάνει το league να αναγνωριστεί σαν επίσημο άθλημα στην Αμερική και έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να παίρνουν αθλητική visa διαμονής. Όσο και αν δεν σας ακούγεται κάτι το τρομερό, απο πλευράς εξέλιξης των e-sports, αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα. Ανοίγει το δρόμο για ακόμα περισσότερα παιχνίδια και ακόμα περισσότερες χώρες ώστε να πράξουν ανάλογα.

  Προσωπική εκτίμηση είναι ότι τα e-sports, παρόλο που είναι σε εμβρυικό στάδιο στη χώρα μας, θα γίνουν τρομερά mainstream σε μερικά χρόνια. Μπορεί να μην είναι το lol, μπορεί να είναι κάτι άλλο, αλλά πιστέυω ακράδαντα πώς πολλά παραδοσιακά αθλήματα θα σταματήσουν να είναι δημοφιλή (να τα βλέπει κανείς) και το fanbase θα μετακινείται ολοένα και περισσότερα στα competitive e-sports. Μη ξεχνάτε ότι πλέον μεγάλωνει η 4η-5η γενιά gamer η οποία ζει σε μία εποχή που το να παίζεις είναι “μόδα”. Δεν είσαι outcast, nerd ή οτιδήποτε άλλο. Είναι καθημερινότητα και ίσως και “μαγκιά” να είσαι καλός σε κάτι τέτοιο. Όλοι αυτοί (μαζί με εμάς τους λίγους που βγήκαμε λίγο διαφορετικοί 1-2 γενιές νωρίτερα) θα δημιουργήσουν την τάση και τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να καταφέρουμε και εμείς να γεμίζουμε στάδια με gamers και να πάμε το gaming ένα βήμα παραπέρα.

  Ήδη υπάρχουν πολλοί wannabe xpeke και madlife εκει έξω (δίνω παραδείγματα απο το lol γιατί για αυτό μιλάει το video) και άπειρο ταλέντο το οποίο με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα πραγματικό άθλημα και σοβαρό ανταγωνισμό σε εγχώριο επίπεδο. Λίγη σοβαρότητα και λίγη υπομονή και με την κατάλληλη οργάνωση το βλέπω αυτό απόλυτα εφικτό σε ένα λογικό βάθος χρόνου. To θέμα θα μπορούσα να το υπερναναλύω για ώρες αλλά δεν είναι η ώρα.. Εγώ ένα video ήθελα να μοιραστώ.

 Δείτε το video λοιπόν και αν έχετε κάτι να προσθέσετε/διαφωνήσετε το disqus είναι εκει κάτω και σας περιμένει.

Comments

comments