E3 2014 – Microsoft Presentation


  Απο χθές έχει ξεκινήσει η Ε3, η πιο σημαντική έκθεση βιντεοπαιχνιδιών που καθορίζει το τί θα έχουμε να αναμένουμε για τον επόμενο χρόνο/διετία. Εδώ έχουμε συνήθως τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις, νέα IP και καινοτομίες. Με όλες τις κονσόλες νέας γενιάς να έχουνε παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια, φέτος είχαμε πληθώρα τίτλων που θα τις συνοδεύσουν. Ας δούμε λοιπόν επιγραμματικά ότι αξίζει να δούμε:

 

Microsoft.

  Πρώτη παρουσίαση ήταν της Microsoft. Επιτέλους μετά απο χρόνια είχαμε παρουσίαση σχεδόν αποκλειστικά με games. Δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε multimedia αηδίες και δεν κούρασαν όπως άλλες χρονιές. Απο τη microsoft έχουμε να κρατήσουμε τα εξής με σειρά ενδιαφέροντος:

 

Sunset Overdrive

  HOLY MOLY. Cartoony,3rd person χάος. Grinds, παρκουροκινήσεις, εξωγήινα particles, τέρατα. Το παιχνίδι φαίνεται απίστευτο. Απίθανα γραφικά και seamless gameplay.

  Χρόνια είχαμε να δούμε κάτι τόσο εντυπωσιακό. Πιθανό console seller αν δεν έχουμε τρελό downgrade πρίν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Η ελευθερία κινήσεων και η αξιοποίηση της πίστας είναι απλα ανεπανάληπτη. Το demo έτρεχε άψογα αλλα θα με αφήσετε να αμφιβάλλω για το τελικό αποτέλεσμα. Έρχεται 28η Οκτωβρίου μαζί με την παρέλαση.

 

Halo 5: Guardians /Halo – Master Chief Collection

  Συλλογή με όλα τα halo (και το 2 σε hd) και όλα τα maps διαθέσιμα για multiplayer. Ωραίο bundle. 1080p/60fps και 4000gs. Τέλος το Δεκέμβριο ξεκινάει η beta του Halo 5, φυσικά με έμφαση στο multiplayer.

 

Scalebound

  Και εκεί που όλα κυλάνε ομαλά… εμφανίζεται ο kamiya ή όπως διάολο γράφεται τς platinum games με νέο game. Μία μίξη bayonetta, devil may cry με δράκους και τη γνωστή παράνοια τις platinum. Εύκολα για μένα η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στην παρουσίαση.

 

Evolve

  Δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε οπότε δεν το θεωρώ τεράστια νέα. Απο τους δημιουργούς του left 4 dead, ένα Players vs monsters παιχνίδι που φυσικά μπορούμε να πάρουμε και το ρόλο του τέρατος. Εντυπωσιακό video παρουσίασης και είμαι σίγουρος οτι και πρακτικά το gameplay θα είναι εθιστικό και έυκολο να το πιάσει κανείς όπως τα l4d.

 

Fable Legends

  Με τον molyneux να έχει αποτύχει επικά στις περισσότερες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, μετά το Fable 1-2, κρατάω μικρό καλάθι. Εντυπωσιακά γραφικά και το κλασσικό παραμυθένιο περιβάλλον, αλλα ειλικρινά μου φάνηκε κοινότυπο. Το μεγάλο ατού είναι το multiplayer του παιχνιδιού και κυρίως η δυνατότητα να κάνει κάποιος τον “Villain” overlord και να δημιουργήσει σε πραγματικό χρόνο όλη την πίστα/traps/ojectives για τους υπόλοιπους 4. Αυτο το έχουμε δεί ήδη σε games τύπου Zombi U αλλα εδώ φαίνεται να προσπαθούν να το επικοινωνήσουν και να το προωθήσουν καλύτερα.

 

Assassins Creed Unity

  Ωραία γραφικά και multi co-op. Κατα τα άλλα AC που τοποθετείται στη γαλλική επανάσταση. Δε γίνεται να πάει στραβά

 

Project Spark

  Γνωρίζαμε ήδη για το project spark. Ένα game που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το παιχνίδι και τους κανόνες του. Ακούγεται όπως συνήθως πολύ δελεαστικό και καινοτόμο αλλα στην πράξη θα δούμε. Μεγάλο ατού ο Conker που μπορεί να υπάρξει μέσα στα game.

Inside

  Dark παράνοια στη ίδια λογική/απο τους δημιουργούς του Limbo.

 

Rise of the Tomb Raider

  Holiday 2015. Θα ήθελα να έχω περισσότερα να πώ αλλα είδαμε απλά ένα teaser.

 

Και τέλος επιγραμματικά παιχνίδια που ναι μέν έχουν ενδιαφέρον αλλα είτε δεν είχαν κάτι νέο να δείξουν είτε απλά δε τα θεωρώ groundbreaking:

 

 • Crackdown 3
 • Phantom Dust
 • Killer Instict(S2)
 • Witcher 3
 • The Division
 • Ori
 • Call of Duty – Blah blah
 • Forza Horizon 2
 • Dragon Age – Inquisition
 • Dead Rising 3
 • Dance Central

  Φυσικά και το Witcher, Division και Dragon age έχουν πολύ potential, αλλα περισσότερο τα θεώρησα fillers στην παρουσίαση. Η Ε3 είναι για νέα και καινοτομίες, όχι απλά για λίγο παραπάνω gameplay απο ένα τίτλο που ήδη ξέρουμε οτι αναμένεται.

  Συνολικά ήταν μια πολύ θετική παρουσίαση η οποία ήταν όπως θα έπρεπε να είναι. Games χωρίς καμία αναφορά σε Kinect και διάφορα άλλα τα οποία είναι κόκκινο πανί για το βασικό κοινό της κονσόλας. Μεγάλες επιστροφές και εντυπωσιακοί τίτλοι. Δεν είχε πολύ μεγάλες στιγμές αλλα δεν ήταν και αποήτευση. Μια πολύ πάνω του μετρίου παρουσίαση που δείχνει τη Microsoft να παίρνει και πάλι το σωστό δρόμο. Η απομάκρυνση του Don Mattrick φαίνεται να αποδίδει.

 

 

Comments

comments