Fantasy LCS: 101


  Με τη δεύτερη εβδομάδα του LCS Summer Split προ των πυλών, ήρθε η ώρα να αναφερθώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα νερντιά που με απασχολεί τελευταία, το fantasy LCS.

  To fantasy LCS είναι μια επίσημη προσθήκη απο τη Riot που δίνει άλλο αέρα στους viewers του LCS. Επειδή πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι είναι, πώς λειτουργεί και τα λοιπά, σήμερα θα κάνω ένα mini guide για το πώς παίρνει κανείς μέρος στο fantasy league.

  Απο “πάντα” υπήρχαν fantasy leagues για όλα τα δημοφιλή αθλήματα και ήταν θέμα χρόνου να έρθει και στο LoL. Ουσιαστικά είναι η δημιουργία μιας ιδανικής ομάδας, μέσα απο παίκτες που παίζουν στην εκάστοτε σεζόν. Η ομαδά αυτή ανταγωνίζεται με ομάδες που έχουν δημιουργήσει φίλοι και η απόδοση της βασίζεται στο σύνολο των ατομικών αποδόσεων των παικτών στα πραγματικά games του LCS της εβδομάδας. 

  Ας δούμε λίγο πως παίζεται και θα γίνουν όλα πιο ξεκάθαρα.

 

Βήμα 0: Fantasy LCS

  Loggάρετε στο παραπάνω link με τα στοιχεία που μπαίνετε στο LoL. Το link είναι ασφαλές και απο το επίσημο site της Riot.

 

Βήμα 1: Βρείτε φίλους που βλέπουν LCS

  Το πλέον βασικό. Τα league του Fantasy LCS είναι 4ων, 6 ή 8 ατόμων. Χρειάζεστε λοιπόν απο 4 το λιγότερο εώς 8 το μέγιστο γνωστούς ώστε να συμπληρώσετε ένα league.

 

Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα league και δώστε τους το link για να εγγραφούν.

  Αν είστε εσείς ο δημιουργός του league επιλέγετε αρχικά το όνομα του league και πόσα άτομα θα παίξουν. Απο κει και πέρα πρέπει οι φίλοι σας να πατήσουν στο link που θα τους δώσετε για να εγγραφούν στο league σας και να επιλέξουν το όνομα της ομάδας τους.

 

Βήμα 3: Ξεκινήστε το Draft

  Το μόνο σημείο του παιχνιδιού που χρειάζετε συγχρονισμό. Πρέπει να κανονίσετε μια ακριβή ώρα για να είστε όλοι on στο site του fantasy lcs. Σιγουρευτείτε οτι όλοι ειναι ΟΚ και ο league creator ξεκινάει το draft. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε draft αν δεν έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις τους league (4,6,8 ανάλογα με το τι επιλέξατε)

 

Βήμα 4: To Draft

  Και τώρα λοιπόν φτάσαμε στην ουσία του παιχνιδιού. Όπως και στο lol έτσι και στο fantasy lcs ξεκινάει ένα pick phase. Ο πρώτος στη σειρά έχει 1 λεπτό για να κάνει το πρώτο pick (με drag and drop στην αντίστοιχη θέση). Ακολουθεί ο δεύτερος και ούτω καθεξής. Οι παίκτες είναι μοναδικοί. Αυτο σημαίνει οτι αν κάποιος pickάρει πριν απο εσάς τον Bjergsen δε θα μπορέσετε να τον pickάρετε εσείς. Σε περίπτωση που κάποιος δεν pickάρει και τελειώσει ο χρόνος, το game του διαλέγει τον καλύτερο δυνατό παίκτη σύμφωνα με τα στατιστικά.

 • Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι 10. Top, Jungle, Mid, Adc, Support, Team, Τρείς  subs και ένας παίκτης flex.
 • Οι βασικές θέσεις και οι subs είναι αρκετά σαφείς και δε θέλουν επεξήγηση.
 • Ο παίκτης flex είναι “joker” και μπορεί να είναι παίκτης απο οποιαδήποτε θέση που πιστεύετε οτι θα τα πάει καλά στο split.
 • Όσον αφορά το team διαλέγετε μια ομάδα που θεωρείτε οτι θα καταφέρει να έχει τα πιο πολλά objectives.

Πάρτε μια ιδέα για τα καλούτσικα picks της εβδομάδας.

 

Bήμα 5: Manage

  Όταν τελειώσει το draft και όλοι έχουν τελειώσει με τις επιλογές τους μπορείτε να διαχειριστείτε την ομάδα σας. Ιδιαίτερα σε μικρά leagues των 4ων ατόμων θα έχουν μείνει πολλοί παίκτες free. Αν λοιπόν θεωρείτε οτι δε σας κάνει ο Rekkles και είναι ανοιχτός ο Wildturtle, μπορείτε να αφήσετε τον Rekkles στην άκρη και να πάρετε στην ομάδα σας των Turtle. Απο κει και πέρα ο Rekkles θα είναι free για να τον pickάρει κάποιος άλλος απο το league σας.

  Επίσης κάθε εβδομάδα βαθμολογούνται όλοι εκτός απο τους sub. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να διαλέξετε προσεκτικά την αρχική σας 5άδα, το flex και την ομάδα σας. Τα subs υπάρχουν πρώτον για να έχετε να αλλάζετε για την επόμενη εβδομάδα και δεύτερον για να μην αφήσετε τους άλλους να τους πάρουν.

 

Βημα 6: Και τώρα τι;

  Εφόσον έχει τελειώσει το draft, το παιχνίδι ξεκινάει ένα εσωτερικό πρωτάθλημα. Η κάθε ομάδα θα είναι αντιμέτωπη με μια άλλη απο το league σας. Το ποιός θα κερδίσει κάθε εβδομάδα εξαρτάται απο το σύνολο των ατομικών αποδόσεων των παικτών που έχετε επιλέξει. Το άθροισμα αυτό όταν τελειώσουν όλα τα games της εβδομάδας συγκρίνεται με αυτό του αντιπάλου σας και καθορίζεται ο νικητής. Τα matchup αλλάζουν φυσικά κάθε εβδομάδα και στο τέλος του summer split αυτός με τις περισσότερες νίκες θα είναι ο νικητής του league

 

Βήμα 7: Βαθμολόγηση

  Ένα βήμα που θα έπρεπε να είναι πολύ πιο πίσω, αλλα δεν θα έβγαζε νόημα αν δεν ξέρατε τι και πώς. Το πώς παίρνει πόντους ένας παίκτης/ομάδα πάει σύμφωνα με τα παρακάτω:

LCS Players are scored accordingly:

 • 2 points per kill
 • -0.5 points per death
 • 1.5 points per assist
 • 0.01 points per creep kill
 • 2 points for a triple kill
 • 5 points for a quadra kill (doesn’t also count as a triple kill)
 • 10 points for a penta kill (doesn’t also count as a quadra kill)
 • 2 points if a player attains 10 or more assists or kills in a game

LCS Teams are scored accordingly:

 • 2 points per win
 • 2 points per Baron Nashor killed
 • 1 point per Dragon killed
 • 2 points per First Blood earned
 • 1 point per Tower destroyed

Να ξαναπώ εδώ οτι όλα τα παραπάνω αφορούν την πραγματική απόδοση των παικτών της επιλογής σας για κάθε εβδομάδα του LCS.

 

Βήμα 8: Enjoy

  Τα fantasy leagues είναι απο πάντα “ιδιαίτερα”. Είναι για καμμένους που ασχολούνται αρκετά με το τι συμβαίνει στα αθλήματα, τα παρασκήνια, τα επόμενα games, τις αλλαγές, τα πάνω και τα κάτω. Ο συνδυασμός παικτών απο διάφορες ομάδες δίνει ένα μεγάλο βάθος στις αλλαγές του roster σας για κάθε εβδομάδα. Αν ας πούμε έχετε παίκτες απο 2 ομάδες που παίζουν μεταξύ τους στο roster σας, είστε σε δύσκολη θέση μιας και η μισή 7δα σας θα πάει στράφι. Πρέπει να χρησιμοποιείτε τις αλλαγές σας και τους free players με τον πιο έξυπνο τρόπο ώστε να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη.

  Ακόμα και ο casual viewer όμως μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το LCS μιας και είναι εντελώς διαφορετικό συναίσθημα να βλέπεις ένα απλό pentakill στο LCS απο το να βλέπεις απο ένα παίκτη που είναι στο δικό σου ή το αντίπαλο roster και μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα της εβδομάδας. Δημιουργούνται ακόμα περισσότεροι λόγοι για να αυξάνεται το viewer base και έτσι και εμείς και η Riot είμαστε ευχαριστημένοι. 

  Τι παίρνετε απο όλο αυτό; Fun και φαντάζομαι (ίσως) κανένα summoner icon στο τέλος του split.

  Σε περίπτωση που κάτι δεν είναι ξεκάθαρο/είναι λάθος feel free να με διορθώσετε μιας και ίσως θεωρώ κάποιες γνώσεις δεδομένες. Αν σας φάνηκε ενδιαφέρον το παραπάνω και θέλετε παραπάνω ανάλυση για το fantasy lcs και τα games της κάθε εβδομάδας αφήστε ένα comment ή ρίχτε ένα like στο facebook για support.

 

 

 

Comments

comments