Forg1venx247 – Ένας ελληνας στην κορυφή της Ευρώπης


 

   Τον τελευταίο καιρό ζούμε μεγάλες στιγμές για το ελληνικό LoLCommunity λόγω της κατακόρυφης αύξησης της προβολής κάποιον παικτών.

  Δεν ξέρω αν ανέβηκε συνολικά η ποιότητα των παικτών ή αν απλά είναι συγκυρία πάντως οι γνωστοί streamers του LCS πλέον στα περισσότερα games έχουν και κάποιον έλληνα στο team (αποκορύφωμα χθές ο Bjergsen με 8/10 να είναι έλληνες). Συμπεριφορικά βέβαια η ελληνιά κάνει μπάμ σε κάποια σημεία, αλλα τι να κάνεις.. Θα στρώσουμε..

  Το μεγαλύτερο «μπάμ» όμως είναι ο Forg1venx247 που κατάφερε να φτάσει στο Νούμερο 1 του Challenger Tier στον West server. Δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσει κανείς αλλα αντικειμενικά αυτή τη στιγμή, ατομικά, ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωπη είναι έλληνας. Πάνω από οποιονδήποτε θεοποιούμε ή fanboyίζουμε λόγω προβολής και LCS.

forg0ven1

  Ο Κωνσταντίνος «Forg1venx247» Τζωρτζίου είναι ένα Adcarry, 21 ετών από την Προσοτσάνη Δράμας που ζεί στα προάστια της Καβάλας. Οι αγαπημενοι του champions είναι η Caitlyn, ο Graves και η Vayne και παίζει Leagueoflegends από τη Season 2.  Δεν ακούει ποτέ μουσική καθώς παίζει γιατί θέλει να συγκεντρώνεται στο παιχνίδι  και επιβεβαιώνει οτι η διαφορά east/west είναι χαοτική.

  Ο ίδιος μετά από το μεγάλο achievement του #1 έκανε ένα «AMA- AskMeAnything» στο /r/leagueoflegends subreddit το οποίο είχε τεράστια επιτυχία και έφτασε το Top 5 των threads μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Ήταν από τα πλέον «επαγγελματικά» ΑΜΑ που έχω δεί και κατάφερε να αποφύγει τις εντελώς μονολεκτικές απαντήσεις, που συνηθίζουν οι περισσότεροι, γράφοντας πολλά και διάφορα walls of text. Με αυτό θα ασχοληθούμε και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε ένα tl;dr.

  Θα ακολουθήσει κάτι τύπου συνέντευξης το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από περίληψη του AMA και κατα μεγάλο βαθμό δικό μου rephrase. Δεν έχει γραφτεί τίποτα αυτολεξεί και είνα όλα μεταφρασμένα.

Έχεις περίπου 1400 gold και πεθαίνεις ή αναγκάζεσαι να πάς βάση (πρώτο b), ποια είναι τα αντικείμενα της επιλογής σου σαν AD;

  “Σκοπός μου πάντα είναι να κερδίζω τα trades με τον αντίπαλο. Γι αυτό σχεδόν ποτέ δεν θα πάω για μπότες ή vampscepter αλλα το πιο πιθανό είναι ότι θα πάρω ένα pickaxe και ένα longsword. Με αυτά έχω αρκετό damage για να κάνω out-trade τον αντίπαλο και μπορώ να τα buildάρω αργότερα σε IE ή vamp.” Σ.σ. Φαίνεται να σνομπάρει εντελώς το stackάρισμα doran.

Αγαπημένος AD Carry παίκτης;

  Doublelift λόγω mechanics και WeiXiao. Βέβαια ενθουσιάστηκε από τον Piglet (όπως όλοι μας) μετα τα finals.

Γιατί Attack speed runes;

  Για όσους παίζουν από παλιότερα, season 1 το runeset που χρησιμοποιεί ο Forg1ven ήταν η νόρμα. Τα lifesteal δεν τα έπαιζε κανεις, ούτε και τα FullAD. O ίδιος, παρόλο που δεν έπαιζε στη Season 1, προτιμάει τα Attack speed και Attack Damage runes γιατί λέει οτι όλα κυλούν πιο ομαλά με αυτά. Τα trades, τα last hit και το attack animation, όλα γίνονται πιο ομαλά και πιο εύκολα. Απο τη στιγμή που τα περισσότερα αντικείμενα για attack speed νερφαρίστηκαν απο τη S2 οτιδήποτε AS related σε runes και masteries είναι αξιόλογο. Η cait ας πούμε ξεκινάει με 0,71 AS με τα runes το οποίο ρεαλιστικά είναι πολύ για lvl1. Επίσης τα runes αυτά βοηθάνε πολύ σε ήρωες όπως η vayne, η caitlyn και ο varus που έχουν extra damage είτε με blight stacks, είτε με το passive της cait είτε με τα silver bullets. Όσον αφορά την έλλειψη mr στα runes λέει οτι, αν παιχτούν σωστά, όλα τα lanes είναι winnable και επίσης υπάρχουν και τα swaps που πολύς κόσμος τα ξεχνάει στο Soloq.

Άποψη για τους Έλληνες παίκτες;

  “Είναι κάπως θλιβερό να βλέπεις οτι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει ταλέντο. Σε κάθε θέση με το ζόρι να βρείς 1-2 άτομα που αξίζουν αναφοράς και ακόμα και εκεί όσο ταλέντο και να έχεις αν δεν είσαι συμπεριφορικά καλός παίκτης, δε θα δείς προκοπή. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Έλληνες είναι να ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη μήπως και βελτιωθούν. Ήτανε όνειρο μου να φτάσω στο LCS με μία ομάδα 5 ελλήνων πακτών αλλα δυστυχώς κάθε προσπάθεια κατέληξε άκαρπη. Οι παίκτες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις. Παίζουν τόσο πολλές ώρες αλλα το 95% απο αυτούς είναι unskilled”. Παρόλα αυτά είναι περήφανος που εκροσωπεί την Ελλάδα, κάτι που το δηλώνει και στον τίτλο του thread (greek flag bearer)

Πόσο καιρό σου πήρε να φτάσεις #1 και ποιές είναι οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στους Diamond 1 παίκτες και τους Challenger;

  Περίπου 2 μήνες και κάτι. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η σταθερότητα. Στο ένα παιχνίδι θα δείς καποιον να ειναι 15/0 faker wannabe και στο άλλο θα αποτυγχάνει παταγωδώς. Στο soloq και ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει καθόλου σταθερότητα, κάτι που θα μπορούσαν να το πετύχουν οι παικτες αν προσπαθούσαν να  καλύψουν τα μειονεκτήματα τους όταν μένουν πίσω στο game. Αλλα αν κάτι πάει στραβά η απροσεξία και το tilt μπαίνει μπροστά και βλέπεις παικτες να παίζουν πολύ χαμηλότερα απο το επίπεδο τους.

Πως θα βαθμολογούσες τον Rekkles και τα Ευρωπαικά AD γενικότερα;

  Ο Rekkles πρέπει να προσαρμοστεί στο τόσο υψηλό επιπεδο μια και έχει αφεθεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Αλλα απο τη στιγμή που θα το ξαναπιάσει θα μου άρεσε πολύ να δούμε s4finals τη μάχη ανάμεσα σε αυτόν και τον Uzi. Απο τα υπόλοιπα ADs άξια προσοχής και που αξίζουν τη θέση τους στο LCS είναι ο Freeze, o Puszu, o Creaton (σ.σ μεγαλύτερη ατυχία απο το σπασμένο χέρι δε θα μπορούσε να υπάρχει) και ο Tabzz. Όλοι τους είναι καταδικασμένοι να κουβαλάνε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως με τα Ευρωπαικά ADs είναι οτι παίζουν passive και χωρίς ιδιαίτερη ψυχή στο lane.

Πώς έχεις καταφέρει να stompάρεις τα games τόσο πολύ;

  Γνώση του παιχνιδιού και γνώση του synergy με το support. Να ξερεις τα ορια του duo lane σου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του και πώς μπορείς να κερδίσεις το αντίπαλο synergy. Επίσης μεγάλη σημασία έχει το να αξιοποιείς ΌΛΕΣ τις ευκαιρίες που σου δίνονται και να τις χρησιμοποιείς για να κερδίσεις το lane. Χρειάζεται συνεχές Practice στα mechanics και ΠΟΤΕ να μην παίζεις passive. Είναι ότι χειρότερο μπορει να κάνει κάποιος. Τέλος παίζει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση στο παιχνίδι. Λίγο να ξεχαστείς ή να throwάρεις το πλεονεκτημά σου, μπορείς ξαφνικά να χάσεις το προβάδισμα, το objective, τη θέση και στην τελική το παιχνίδι. Είναι παιχνίδι που παίζεται στις λεπτομέρειες.

Τα καλύτερα supports με τα οποία έχεις παίξει και γιατί παίζεις τόσο με τον karalius;

  “Για αρχή με τον Karalius έχουμε πολύ καλό synergy. Δεν χρειάζεται κάν να μιλάμε για το τι θα γίνει στο παιχνίδι και είναι απο τα πλέον αποτελεσματικά support. Απο τους υπόλοιπους έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον wewillfailer, τον Kazmitch, τον Yerrow, τον Nyph και τον Dioud αλλα το μεγαλυτερο Respect μου το έχει ο Migxaa (ή όπως έχει κάνει rename πλέον)”. Σε επίπεδο βαλκανίων πάντως θεωρεί καλύτερο τον ShadowQQ

Καλύτερο synergy για bot lanes;

Varus/Draven – Blitz/Thresh

Caitlyn – Sona/Zyra

Corki – Sona

  Tου αρέσει ο Draven γιατί ειναι High risk/high reward champion και ιδιαίτερα απέναντι σε κάποια comps μπορεί να stompάρει τρομερά. Με ένα lvl 1 hook απο την πλευρά του river μπορεις να κάψεις εύκολα summoners ή να πάρεις fb. Μετά γυρνάς, αγοράζεις και κάνεις dominate το lane ή απλά εκμεταλλεύεσαι την έλλειψη summoner spells.

Κατα τα άλλα καλύτεροι ήρωες για soloq stomp είναι kennen/vi/zyra/zed και Caitlyn

Θα σε δούμε σε LCS team?

  Αυτή τη στιγμή είμαι free agent που σημαίνει οτι δεν έχω καμία υποχρέωση σε καμία ομάδα. Αν υπάρξει κάποια πρόταση που να αξίζει και να μην είναι απλά χάσιμο χρόνου φυσικά και θα ήθελα να παίξω στο ανώτερο ανταγωνιστικό επίπεδο του παιχνιδιού. Προς το παρόν όμως έχω ακούσει μόνο λόγια στον αέρα. Θα δούμε σύντομα…

Απο flame πως πάμε; Ισχύουν όλα όσα λέγονται;

  “Ξέρω να σέβομαι και να συμπεριφέρομαι σωστά στους συμπαίκτες μου αλλα έχω και όρια και πολλές φορές δε μπορώ να συγκρατηθώ. Αν κάνεις οτι να’ναι στο SoloQ και με blameάρεις δεν είναι η καλύτερη μου και μπορεί να αντιδράσω αντίστοιχα. Ή όταν είσαι 0/15/0 και σε ρωτάω γιατί και αρχίζεις τα “omg flame repr0t nab rito plz” δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένεις.” Γενικά η επικοινωνία απο ότι φαίνεται είναι αυτό που θα ήθελε. Φυσικά και έχει flamάρει το θεό του όπως όλοι μας αλλα όχι στο επίπεδο που λέγεται.

Γενικά:

  • Αν προσπαθήσεις να τον campάρεις γιατί pushάρει πάρα πολύ θα χάσεις jungle presence και το πιο πιθανό είναι οτι δεν θα καταφέρεις και να τον σκοτώσεις.
  • Δεν του αρέσει ο kogmaw και γενικά οι pure damage ήρως χωρίς κάποιο ψευδοmobility (και ο varus? Anyway…)
  • Του αρέσει ο twitch αλλα προτιμάει άλλες επιλογές
  • Το platinum είναι το πραγματικό elo hell
  • Δεν εκτιμάει ιδιαίτερα αυτούς που πάνε μόνο για το KDA και δε δίνουν δεκάρα για το team (γκουχ Ocelote γκουχ)
  • Το μότο του είναι “Dominate or Die tryin'”
  • Προτιμάει το cleanse(και το heal) αλλα λόγω assasin meta παίρνει barrier.
  • Δε του αρέσει ο Lucian
  • Αγαπημένο του φαγητό είναι η χοιρινή κοιλιά ή κάτι τέτοιο. (sorry δε τα πάω καλά με αυτά)
  • Cait build: Infinity-Shiv /Phantom Dancer – Bloodthirster – Last Whisper – Mercurial (ενδιάμεσα μπότες) Ή Bloodthirster-Phantom Dancer /Shiv – Last whisper – Infinity -Mercurial (boots ενδιάμεσα). Γενικά ίδιο build αλλα διαφορετική σερά ανάλογα με το early game και το πώς πάει το παιχνίδι.

 Αυτά τα λίγα απο το πολυσέλιδο AMA του Forgivenx247 στο Reddit. Για όποιον θέλει να δεί και τα δεκάδες άλλα comments τύπου τι σαμπουαν χρησιμοποιεί και πόσα interspot έχει κερδίσει μπορείτε να δείτε το link εδώ

Comments

comments