Heroes of the Storm – Blizzard’s new MOBA


Λοιπόν έχω μπερδευτεί…

  Once upon a time, in a galaxy far far away, ένας καλός νερντάκος ο Eul έκανε ένα warcraft 3 custom map(ο χάρτης του οποίου πάρθηκε απο ένα starcaft mod αλλα δεν θα κάνουμε μαθήματα mobάνικης ιστορίας τώρα) τo Defence of the Ancients. Αυτό τέλος πάντων εξελίχθηκε απο τον Guinsoo στη Dota – Αllstars και μετά απο τον Icefrog στη DOTA που όλοι ξέρουμε με χιλιάδες παίκτες να αγοράζουν το roc και το tft για να την παίξουν (την παίξουν, χμ αυτό δεν ακούστηκε καλά /12yo mode off).

  Τα χρόνια περάσαν, κόσμος ήρθε και έφυγε και κάποια στιγμή φτάσαμε στην ανάγκη για νέα engine. Ναι μεν η DOTA είχε πάρα πολλούς χρήστες, αλλα όταν παίζεις σε game engine του 2003 κάποια στιγμή θα πονέσουν τα μάτια σου. Η blizzard δεν έδειχνε σημάδια ζωής μιας και ακόμα έβγαζε τα μαλλιοκέφαλα της απο το wow οπότε άρχισαν να έρχονται dota clones. Heroes of Newerth, League of legends, Demigod, Smite και διάφορα άλλα minor projects προσπάθησαν να πάρουν μια θέση στο moba field που έδειχνε να αναπτύσσεται με απρόσμενους ρυθμούς.

  Τί πιο λογικό λοιπόν για την blizzard να πάρει το map που έχει γίνει σε ένα απο τα παιδιά της, να δώσει στον icefrog που ήταν current developer λεφτά, ακίνητα, γυναίκες, αυτοκίνητα και swag yolo και να κάνει μία dota σε καινούρια engine (starcraft λέω εγώ τώρα) που θα έκανε οτιδήποτε άλλο να πατώσει… Αλλα όχι! Η blizzard ξέρει.. έχει τρελά οικονομικά μοντέλα και βλέπει το μέλλον μασώντας φύλλα δάφνης.

  Φύγε κακέ icefrog! Πάνε στη valve για να έχουμε δικαστικές διαμάχες μέχρι το 2022 και κατέληξε να κάνεις DOTA 2 στο steam και να μας πάρεις όλο το player base… και όσοι δεν έρθουν να πάνε στο League of Legends που είναι developed by Guinsoo(ο πρώτος dev που είπαμε παραπάνω) και Pendragon (pendragon είναι ο admin της μεγαλύτερης dota database)

Θέλω να πιστεύω οτι μέχρι τώρα έχετε μία ιδέα του τι έχει συμβεί. tl;dr

  • Η blizzard έχει το top παιχνίδι του είδους.
  • Το πετάει στα σκουπίδια γιατί έχει 60χρονους super extra ceo και καμία ιδέα για το μέλλον.
  • Οι developer μοιράζονται και κάνουν 2 top ΜΟΒΑ παιχνίδια που βγάζουν τα κέρατα τους

 

ΚΑΙ φτάνουμε στο Σήμερα

  • Η blizzard είχε ανακοινώσει ένα all star type map για το starcraft (free ώστε να κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν απο την πρώτη μέρα με την κυκλοφορία του starcraft). Λένε ΟΚ αφού έπιασε αυτό τότε θα πιάσει και τώρα…
  • Η blizzard λέει omg wtf είμαστε trash free to play δείτε το hearthstone pay 2 win ήδη απο τη beta έχουμε βγάλει το GDP ενός μικρού κράτους θα τους δίνουμε starting items +20dmg και θα σκάνε 50ευρα για collector’s καπέλα.
  • Η blizzard λέει άκυρο τι all stars bring the moneyz κάνουμε “new game” θα το κάνουμε και f2p θα γίνει χαμός.

 

  Έτσι λοιπόν σήμερα είχαμε την “ακύρωση” του All stars project (όλος ο κόσμος αυτό περίμενε με ανυπομονησία NOT) και την ανακοίνωση του Heroes of the Storm. Ακόμα και το όνομα είναι κακό. Όπως όλα τα moba θα καταλήξουμε να το λέμε σε συντόμευση. HOTS λοιπόν. Πιασιάρικο; Hearth of the Swarm λέω εγώ… Θεοί του marketing κάντε κάτι….!!

  Τέλος πάντων για το game δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα αλλα ξέρουμε και τα πάντα. Θα είναι ένα LoL πλέον clone (με Β και απ’όλα) με πανομοιότυπο οικονομικό μοντέλο και  ήρωες απο τον κόσμο της blizzard. Η παλέτα θα είναι χρωματικά wowish όπως και ο χάρτης θα είναι ένα mix and match απο οικεία μέρη. Δε χρειάζεται να έρθει η blizz con (που θα σας κάνουμε live report) για να τα μάθουμε αυτά. Θα ξεκινήσει με καμια 50ρια heroes με κακό balance, θα γίνει σφαγή για τη beta ώστε να γίνει το hype του αιώνα και όλα τα blizzboys θα πάνε. Και γώ θα πάω. Πιστεύω οτι θα είναι πολύ καλό σαν game. Αλλα ξέροντας την blizz τα τελευταία χρόνια και βλέποντας τι συνέβη με το RMAH του diablo και το pay2win του hearthstone είμαι σίγουρος οτι θα έχει extra περιφερειακό για να βάζεις 5ευρα πρίν πατήσεις play game. Heard it here first.

  Για να κάνω και το απαραίτητο disclaimer. Μου αρέσει η blizzard και τα παιχνίδια της(πολύ κοντά στο fanboy). Έχω ότι έχει κυκλοφορήσει και έχω καεί πάνω σε αυτό. Ακόμα και στο hearthstone που το θεωρώ τη μέγιστη f2p απάτη τρώω αρκετές ώρες απο τη μέρα μου. ΔΕΝ μου αρέσει όμως ο τρόπος διαχείρισης και ο δρόμος που έχει πάρει την τελευταία τριετία. Κάτι κάνει λάθος.

Ορίστε και το video της ανακοίνωσης. Ακόμα και τα mobakia δεν είναι σίγουρα αν θέλουν να χειροκροτήσουν η όχι:

 

Comments

comments