Jinx – Abilities & Splash Update!!


 

UPDATE: Βγήκαν officially τα abilities, το model και το splash της Jinx. (τα abilities χωρίς ratios όπως συνήθως).

Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα.

 

Το splash art – “Vi so Serious?”

    Oh god why. Άσχημο “ανθρώπινο” splash που άν ήταν cel shaded θα ήταν βγαλμένο απο το borderlands. Απο το στόμα, που προσπάθησαν να το κάνουν “crazy” και κατέληξαν να είναι σαν να είναι ένα κακέκτυπο του joker, μέχρι τα μάτια που φαίνεται αυπνη για τρείς μέρες που τριπάρει απο LSD, κάτι φαίνεται off και νομίζω οτι θα δούμε αλλαγές πρίν την κυκλοφορία και στο in game model αλλα και στο splash.

    Οι λεπτομέρειες όπως πάντα στο splash είναι top notch. Πίσω φαίνεται το κατεστραμένο vault του piltover στο οποίο αναφέρεται στο lore οτι έγινε το face off με τη Vi. Fun fact. Η Vi κυνηγούσε την Jinx μέσα στο Vault σπάζοντας τον έναν τοίχο μετά τον άλλο προσπαθώντας να την πιάσει. Το Q της Vi λέγεται Vault breaker. Just saying.  

    Anyway όπως είχαμε πεί φοράει πολύ light armor (αν και τελικά δεν έχει mobility σαν ήρωας) και έχει το χαρακτηριστικό μπλέ μαλλί με τεράστια κοτσίδια. Προσωπική εκτίμηση είναι οτι είναι μια μίξη zaun και piltover (για όσους ασχολούνται με το lore) και μάλλον πρόκειται για φυλακισμένη/πείραμα στη Zaun που είναι άλλωστε και ο μεγαλύτερος εχθρός της Piltover City. Άγνωστη αδερφή της Vi που την πήραν πολύ μικρή και την “άλλαξαν”; Θα δούμε. 

 Τέλος για το splash δε γίνεται να μην προσέξουμε τα μικρά “μάτια” της Jinx. Είναι απο τις ελάχιστες ηρωίδες που δεν είναι αρρωστημένα προικισμένες απο τη φύση. Oh well.. 

 

Abilities

 

Μην περιμένετε ελληνικές μεταφράσεις κτλ. Ο ελληνικός client μου βγάζει μια αποστροφή. Ας δούμε όλα τα abilities της Jinx με τη σειρά λοιπόν.

 

Passive: Get Excited!

Jinx gains a massive movement speed boost whenever a champion or tower that she’s recently attacked is killed or destroyed. This boost decays over time.

 
 
Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το passive. Αδιάφορο για το laning phase. Ίσως να βοηθάει κάπως για cleanups στα teamfights αλλα γενικά είναι απο αυτά τα meh passives.

 

Q: Switcheroo!

Jinx swaps weapons.

Rocket Launcher: Basic attacks deal 110% damage to Jinx’s target and all nearby enemies, gain 75/100/125/150/175 range, and drain mana. 

Minigun: Basic attacks grant additional Attack Speed for 2.5 seconds. This effect stacks up to 3 times for a total bonus of50/70/90/110/130%. Stacks fall off one at a time and only benefit Jinx’s first attack after switching to Rocket Launcher.

Range: 600
Cooldown: 1/1/1/1/1 Seconds

 

    Ενδιαφέρον Q και επιτέλους ένας ήρωας που αλλάζει όπλα στη διάρκεια της μάχης. Το είχα ζητήσει σε ένα παλιότερο AMA στο reddit όταν έψαχναν ιδέες (θα βρώ το comment και θα το κάνω c/p). Όχι οτι το διάβασαν και το έκαναν αλλα χαίρομαι που βλέπω αυτό που είχα οραματιστεί “ζωντανά”.

    Λοιπόν, το Rocket Launcher είναι προφανώς για το Poke και το Minigun για το All in. Αν έχει μικρό mana cost στο Fishbones(φαντάζομαι κάτι παραπάνω απο το cost των frost arrow της ashe)  θα είναι πολύ καλό για early trades λόγω του range και του splash damage και θα βοηθάει στη γενικότερη έλλειψη mobility. Αυτό βέβαια αν ανεβάζουμε το Q ώστε να πάρουμε το extra range. To Minigun απο την άλλη με 50% AS για 3 hits μετά την αλλαγή δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει ή όχι. Εφόσον το Rocket έχει mana cost και το minigun όχι (άρα θα το χρησιμοποιούμε την περισσότερη ώρα) είναι λογικό στο early game να είναι ένα μέτριο Attack speed boost που απλά θα βοηθάει στην έλλειψη πραγματικού passive. Στο late όμως με αυτό το 130%… Ouch.

  

 

W: Zap!

Jinx fires a shock blast that deals 30/75/120/165/210 (+1.4*AD) Physical Damage to the first enemy hit, revealing and slowing it by 30/40/50/60/70% for 2 seconds.

Cost: 45/50/55/60/65 Mana
Range: 1450
Cooldown: 10/9/8/7/6 Seconds

 

    Slow και πάλι για να βοηθήσει στο οτι δεν έχει κάποιο κανονικό escape και είναι το main damage spell στο οποίο θα ξοδεύουμε το mana μας στο early game. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Θα είναι skillshot και όχι on target μιας και είναι “the first enemy hit”. Αυτό το 1.4ad ratio και το 45 mana(+το slow) ίσως μας κάνει να ανεβάζουμε αυτό πρώτα αντί για το Q.

 

 

E: Flame Chompers!

Jinx tosses out 3 chompers that, once armed, explode on contact with enemy champions, rooting the target for 1.5 seconds and dealing120/175/230/285/340 (+1*AP) Magic Damage over 1.5 seconds to nearby enemies. Chompers last for 5 seconds.

Cost: 50 Mana
Range: 950
Cooldown: 20/19/18/17/16 Seconds

 

    To omg omg abort button ή το chase button. Το range είναι ικανοποιητικό και ρίχνει 3 traps σε οριζόντια ευθεία γραμμή. Αυτό το root και το dmg δεν ακούγονται καθόλου άσχημα. Με τόσο μεγάλο cooldown θα ξεχωρίζει τις καλές jinx απο τις κακές jinx και θα είναι κατα βάση escape ability. To base damage είναι δυνατό αλλα το τόσο μεγάλο cd και το Ability power ratio δεν βοηθάει στο να το levelarουμε.
 
 
 

R: Super Mega Death Rocket!

Jinx fires a rocket that gains damage over the first second it travels. It explodes on the first enemy champion hit, dealing 150/200/250 to300/400/500 (+0.5*AD) Physical Damage plus25/30/35% of the target’s missing health. Nearby enemies take 80% damage.

Cost: 100/100/100 Mana
Range: Global
Cooldown: 90/75/60 Seconds

 

    Εντυπωσιακό όνομα αν μη τι άλλο. Super mega ultra omg και 3 lol ΑΟΕ rocket που χτυπάει μόνο champions. Δεν είναι λοιπόν για wave clear. Πρέπει να παιχτεί κάπου στα μισά του teamfight μετά το μπατιρντί ώστε να εκμεταλλευτεί το missing health % και να procάρει και το movement speed απο το passive. Στο max level είναι spammable ανα 60sec (που να βγάλεις και cdr) και το damage είναι ικανοποιητικότατο!

  Γενικά η Jinx φαίνεται να λειτουργεί καλά σαν ήρωας σε poke comps αν maxάρουμε το Rocket launcher. Η έλλειψη escape σε έναν τέτοιο (σύμφωνα με το lore) “τρελό” ήρωα που γλυστράει απο δώ και απο κεί μου φαίνεται πολύ εκτός χαρακτήρα και θα προτιμούσα ένα mini escape αντί για το zap. Τα ratios στα spells της είναι πολύ καλά. Ιδιαίτερα το W με τόσο μικρό cooldown και μάνα cost και με 1.4ad ratio το βλέπω να nerfάρετε σύντομα.

 

edit: Ability Preview – ΤΟ LAUGH ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΣ LUX FML

 

 

In-game model


    Καλοσχεδιασμένη. Έχει τα αντίθετα χρώματα με τη Vi ώστε να ενισχύσει την ιδέα οτι είναι αιώνιος αντίπαλος της. Τα κοτσίδια φαίνεται να παίζουν ρόλο στα animations και δεν είναι στατικά οπότε θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να παίζει κάποιος μαζί της ή εναντίον της. Το range του zap φαίνεται καλό και, αν κρίνω απο το μέγεθος του rocket, το range του Q θα είναι αυτό που πρέπει. Πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς οτι αυτό θα είναι ένα απο τα 2 βασικά μας attack animations. Το μόνο που μου φάνηκε αδιάφορο είναι το super duper wtf psp usb roflmao rocket που το περίμενα πιο εντυπωσιακό με αυτό το όνομα. Oh well.. Αυτά τα λίγα. Επόμενο Update με τα ratios, το range και τoν τύπου του dmg που θα κάνουν τα spells. Bb.

 

Ορίστε και το splash απο το mafia skin της

Και το preview του skin (ακόμα λείπουν particles)

 

 

 

Παλιότερο άρθρο μη δίνετε σημασία

  Εδώ και μερικές ημέρες το “προφίλ” της Vi στο επίσημο site του League of Legends ήταν “παραβιασμένο” και τη θέση των abilities και του ιστορικού της είχαν πάρει graffiti και anti-Vi quotes.

    Σήμερα η Vi με ένα μήνυμα της μας λέει τι συμβαίνει και μες παρουσιάζει την Jinx, μια ηρωίδα με εκνευριστικά μούτρα και 100% πιο εκνευριστικό ctrl+4 (/laugh) απο τη lux. Το μήνυμα είναι το παρακάτω:

The name’s Vi. I’m an enforcer. And this is my town – Piltover. They call this place the City of Progress – or they did until she showed up.

Her name is Jinx. That’s what they call her, anyway. No one knows who she is, or where she came from. This scrawny pain in the neck shows up one day, firing heavy guns in the air. And laughing – always with the laugh. I can’t stand her.

Everything changed the day she arrived in town. They might as well call it the City of Crime. Panic among the people. Chaos in the streets. Mayhem everywhere you look.

The worst part is: none of it makes any sense. Ask her why she’s doing it, and she’ll give you a million different reasons. But the only one that matters is:

She’s having fun.

Piltover is just a plaything to her. She’s enjoying the time of her life, and she doesn’t care who gets hurt.

Well, I’m here to shut down the party.

It doesn’t matter what she wants. I don’t care what her sob story is. I’m gonna put her away for a long, long time. And right before I do, I promise you: I’m gonna wipe that stupid grin off her face.

Permanently.

   

    Οι περισσότεροι περιμέναμε οτι πρόκειται για την αδερφή της Vi. Στο παραπάνω κείμενο η Vi λέει οτι δεν ξέρουμε απο που προέρχεται οπότε μάλλον είμαστε δύσκολα, αλλα απο την άλλη το lore δεν έχει βγεί ακόμα οπότε έχουμε περιθώριο μέχρι το launch της. Στον πίνακα φαίνεται το γαλάζιο μαλλί της Jinx, ρόζ ύφασμα όπως και κάποια προσχέδια κάποιου τύπου revolver, μία σφαίρα για κρεμαστό και bullet tattoos οπότε 100% πρόκειται για έναν πολυ mobile ranged χαρακτήρα, αν κρίνουμε απο την persona που έχει δημιουργήσει η riot. Θα έλεγα καινούριο ad αλλα με τον lucian να είναι ο τελευταίος ήρωας που κυκλοφόρησε δεν νομίζω να έχουμε 2/2. Φαίνεται λεπτούλα και χωρίς ιδιαίτερο armor οπότε δε μπορώ να φανταστώ κάτι tanky/bruiser. Τι θα είναι; Ranged Assasin? Πωτς γκενεν αυτό? God knows. Θα σας ενημερώσω μόλις δώ κάποιο hint ή με το που βγεί στον PBE.

jinx

Πηγή: Official Riot Site

Comments

comments