League Of Legends – S3 World Final (spoilers)


 

 Δεν έχω πολλά να πώ για τον “μεγάλο” τελικό. Σίγουρα πάντως δεν άξιζε το πρωινό ξύπνημα και δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών.

 Αν δεν έχετε δεί τα games το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε πρώτα απο εδώ μιας και παρακάτω θα spoilάρω τα πάντα.

  Άπειρα λάθη, άπειρο derp και άπειρο stomp είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτό το ενοχλητικό για τα μάτια και τη νοημοσύνη θέαμα. Είχα σκοπό να κάνω μια μικρή ανάλυση του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά αλλα πραγματικά δεν αξίζει τόν κόπο ούτε γώ να τα γράψω αλλα ούτε και κανείς να τα διαβάσει. Οπότε θα πώ κάποια γενικά πραγματάκια που παρατήρησα.

 Για αρχή το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-0 υπέρ των Skt T1 στο best of 5 series χωρίς κανένα απο τα παιχνίδια να έχει το παραμικρό suspense.

Picks/Bans

 Ας πάμε λίγο στα picks and bans που ήταν και το πιο ενοχλητικό part του παιχνιδιού. 

  Με ΕΝΑ ban οι Skt μπόρεσαν να κερδίσουν τρία games στη σειρά. Ο Godlike (ο top laner των Royal) επίσημα(έχει κάνει και αίτηση στις κινεζικές αρχές) δεν μπορεί να παίξει οτιδήποτε άλλο εκτός απο Renekton σε competitive level. Ban renekton/win final. Το είπε και ο Pooh στο τέλος, στη συνέντευξη μετά τον τελικό. Ο malphite, ο rumble και κυρίως ο kennen του Godlike ήταν ντροπή για το παιχνίδι. Ιδιαίτερα το lvl1 facecheck που έκανε στο 3ο game στο 2v1 lane του με τον kennen ήταν ότι χειρότερο έχω δεί σε competitive play.

  Το παραπάνω με πάει μια βδομάδα πίσω, στα games με τους fnatic και θέλω να κάνω μια μικρή παρένθεση. Σε ΚΑΘΕ game φώναζα μπροστά στην οθόνη γιατί δεν banάρουν renekton. 2/3 games ήταν throws στα οποία τεράστιο ρόλο έπαιξε ο rene ο οποίος κουβάλησε με το ένα χέρι εκείνο το semifinal. Ήτανε βέβαια και ο puzsu (όπως γράφεται anyway) πίσω στα cs αλλα το impact του rene ήταν το μεγαλύτερο σε εκείνο το series.

  Και λέγοντας impact να πάω πάλι στον τελικό. JAX. Αυτό που έκαναν οι fnatic με τον renekton, το έκαναν οι Royal με τον Jax. 1 game stomp ο Impact με jax. 2 games stomp o Impact με Jax. Ε δέν γίνεται να τον αφήνεις open και στο 3ο. Θέλεις να χάσεις!! Έχεις βάλει στοίχημα κατά του εαυτού σου και λές τα λεφτά που δεν θα πάρω απο τον τελικό θα τα πάρω απο την digibet! Δεν εξηγείται αλλιώς. Το ίδιο κίνητρο οδήγησε τον Uzi στο να αποφασίσει να πάρει Caitlyn μόνο στο τελευταίο game και να παίξει την unsafe vayne. Στο πρώτο game είχαν σκοπό για 2v1 και free farm οπότε οκ. Βλέποντας όμως οτι δεν κάθησε δε μπορώ να αιτιολογήσω το οτι pickare vayne και στο δεύτερο. Ιδιαίτερα με την απόδοση του Piglet ο οποίος (μάλλον ήταν χαζός) έπαιξε μόνο Ad’s με escapes καί στα τρία παιχνίδια και ownαρε όλο το rift.

  Αν κάποιος έχει δεί τα games ίσως να καταλαβαίνει το λόγω που “διαβάζομαι” τόσο εκνευρισμένος. Ήταν κάποια εξόφθαλμα λάθη τα οποία θα πίστευε κανείς οτι δεν μπορεί να γίνουν σε έναν τελικό. Η αλληλουχία picks/bans με Renekton/shen/annie/vi ήταν γραφική και γενικά δεν υπήρχε το παραμικρό challenge (μόνο λίγο mental). Είδατε οτι δεν σχολιάζω καθόλου τους άλλους ρόλους και το παιχνίδι μιας και δέν έχει πολλά να πέι κανείς. Το μόνο που μπορώ να τονίσω είναι το overcommit των Royal γενικά στο series το οποίο μάζί με όλα τα υπόλοιπα τους απέτρεψε απο το να καταφέρουν να γυρίσουν το 2ο game το οποιο ήταν και το μόνο που βλεπόταν.

Διοργάνωση

  Αυτά για το game. Άς πούμε λίγο και για τη διοργάνωση. Οι Casters και το analysis desk όπως πάντα ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο καλό combo είναι οι krepo/doublelift/monte και πόσο καλά δένουν με τον Rivington και τους υπόλοιπους. Δυστυχώς ο Jatt, που είναι ότι καλύτερο, δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στο live αλλα οπως και νά’χει ήταν μια καταπληκτική παρουσίαση σε ένα κατάμεστο Staples center. Το μόνο παρατράγουδο ήταν η awkward απονομή του κυπέλλου απο τον Ryze και τον Tryndamere οι οποίοι μη ξέροντας κορεάτικα (duh) “κοιτιόντουσαν” με τους Skt στην προσπάθεια να τους δώσουν το κύπελλο. Αντίστοιχα και η παρουσίαση του tryndamere νωρίτερα ήταν στημενη και cringy.

  Αυτά τα όμορφα απο αυτό τον καλοστημένο αλλά βαρετό τελικό. Ελπίζω να μην ξαναδούμε κάτι τέτοιο στο competitive μέλλον. Όπως και να’χει όλη η διοργάνωση μέχρι εδώ ήταν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για οποιονδήποτε wannabe διοργανωτή και είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε πού έχουνε φτάσει τα competitive e-sports και πόσο δρόμο φαίνεται να έχουν ακόμα μπροστά τους.

 Άντε τώρα υπομονή να ξεκινήσει το lcs σε 2-3 μήνες με την season 4. Πώς θα αντέξουμε μέχρι τότε χριστέ.. 

Υπενθυμίζω οτι το VoD του τελικού είναι εδώ. Enjoy!

Comments

comments