LoL – Ανώτατο όριο ξένων παικτών στο LCS


  Μετά απο ένα μεγάλο διάστημα απουσίας (thesis γαρ) είπα να κάνω ένα come back για κάτι που θεωρώ τρομερά σημαντικό και που θα αλλάξει τα e-sports και τον τρόπο που σχηματίζονται οι ομάδες απο δω και στο εξής.

  Η αγαπητή μας Riot με μια μικρή ανακοίνωση σήμερα έδωσε μια ιδέα για τα μελλοντικά σχέδια της όσον αφορά το μέλλον του LCS και των τοπικών πρωταθλημάτων της.

  tl;dr: Πλέον υπάρχουν κοινοτικοί και μη-κοινοτικοί παίκτες. Μία ομάδα δεν μπορεί να έχει στο αρχικό της Roster πάνω απο 2 άτομα τα οποία δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι/έχουν υπηκοότητα της εκάστοτε περιοχής.

  Με πολύ πρόσφατο το παράδειγμα των LMQ (lomo) είδαμε ομάδες που αποτελούνται μόνο απο Ασιάτες να μπαίνουν (και να στομπάρουν σε μεγάλο βαθμό) το NA LCS. Αν αυτό συνέχιζε σαν trend τότε πολύ απλά σε βάθος χρόνου θα είχαμε παντού μόνο Ασιάτες και τα EU/NA lcs θα ήταν μια μίνι έκδοση του OGN/LPL. Αυτό πρακτικά ίσως να ήταν ότι καλύτερο για τις ομάδες μιας και με μικρή προσπάθεια θα μπορούσαν να “εισάγουν” ταλέντο αλλα με αυτό τον τρόπο θα έχανε τον χαρακτήρα της η κάθε περιοχη και δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να προαχθούν νέοι παίκτες.

  Αν δούμε για παράδειγμα τους TSM, το mid (Bjergsen-EU), το Support (Lustboy – Korea) και ο jungler τους (Amazing – EU) είναι εισαγόμενοι. Έχουν λοιπόν ήδη τρείς μη-κοινοτικούς παίκτες και είναι εκτός κανονισμών. Το συγκεκριμένο ruling δεν θα επέτρεπε σε μια ομάδα με αυτό το αρχικό roster να παίξει στο NA LCS. Παρόλα αυτά ο κανονισμός εφαρμόζεται απο δω και πέρα και για τις μεταγραφές/ομάδες που θα γίνουν και όχι για τις υπάρχουσες ομάδες. ΔΕΝ ισχύει όμως ακόμα για τις παρακάτω περιπτώσεις (δεν μεταφράζω για να είναι ξεκάθαρο):

  • Started for an LCS team in 2014.
  • Is on the current LCS Active Roster of an LCS team.
  • Started for a Challenger Series team in Summer Challenger Series 1 Play-In onward.
  • Are on the Active Roster of a team participating in the Summer Promotion Tournament.

  Έτσι λοιπόν απο δω και πέρα θα έχουμε πιο ομοιογενείς ομάδες και ίσως περισσότερη προσπάθεια για visa/residency σε παίκτες, ιδιαίτερα όσον αφορά το ΝΑ. Ο κανονισμός αφορά τα North America (LCS & CS), Europe (LCS & CS), China (LPL & LSPL), Korea (OGN The Champions, Masters & NLB), και Southeast Asia/Taiwan (GPL & LNL) πρωταθλήματα και είναι υπο συζήτηση και η εφαρμογή τους σε μικρότερα region όπως LAN, TUR κτλ.

lmq

  Και αν δηλαδή οι LOMO πούνε οτι θέλουν να αλλάξουν τον ackerman μπορούν να φέρουν έναν άλλο κινέζο στη θέση του; Όχι φυσικά. Αυτό ισχύει όπως είπαμε μόνο για τις υπάρχουσες ομάδες. Οποιαδήποτε αλλαγή απο δω και πέρα πρέπει να τείνει να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Riot, οπότε αν αλλάξει κάποιος θα πρέπει να είναι κοινοτικός. Υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι το οποίο θέλω να πιστεύω οτι θα κλείσει άμεσα. Η riot αναφέρει το 3/2 για το starting roster της ομάδας. Σε ένα θεωρητικό κόσμο στο LCS υπάρχουν αλλαγές. Θα μπορούσαμε να δούμε 3/2 στην αρχή και “αλλαγή” στο mid game? Ελπίζω πως όχι.

  Γνωρίζω οτι το κοινοτικός/μη-κοινοτικός είναι ευρωπαικός όρος αλλα νομίζω είναι πιο εύκολη η κατανόηση απο το να λέω για μόνιμη κατοικία και ιθαγένεια.

  Και για τους αργούς στην κατανόηση -> Ευρώπη: 3 ευρωπαίοι, 2 μή ευρωπαίοι. Αμερική: 3 Αμερικάνοι, 2 μη αμερικάνοι and so on για όλες τις περιοχές.

  Αυτά τα όμορφα. O κανόνας δεν έχει ποσταριστεί ακόμα επίσημα οπότε ίσως κάποια πράγμα να αλλάξουν. Θα ξαναγυρίσω αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον μες στους κανονισμούς που δεν αναφέρει η Riot στην ανακοίνωση της. Good to see you again και σύντομα πάμε για full γράψιμο και πάλι. C U ΔΕΘ.

Source

Like us on facebook because why the hell not, εδώ κάνετε like στο “Όχι κατσουράνη με Σερβία” και “Έδωσα και γω ένα ευρώ για να πάει ο hayate ΔΕΘ” σε μάς θα κολλήσετε;

Comments

comments