Mario kart 8 – Tips & Tricks


  Μπορεί να μην πρόλαβα να γράψω λίγα λόγια για το (καταπληκτικό) Mario kart 8, αλλα anyway μέχρι να γίνει αυτό θέλω να μοιραστώ μερικά tips για τους αρχάριους και για όσους ξαναπιάνουν το game τώρα μετά απο χρόνια.

  Για αρχή αν δεν έχετε Wii U νομίζω οτι τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε. Το παιχνίδι είναι αισθητικά καταπληκτικό, τρέχει τέλεια και το Online φαίνεται οτι θα είναι το πρώτο σοβαρό online game της Nintendo στην ιστορία της. Αλλα όλα αυτά στο review των επόμενων ημερών.

 

Speed Tips και Tricks

  Αν κάποιος πιάσει το mario kart και μπεί κατευθείαν στο online θα δεί οτι δεν έχει καμία ελπίδα για τις πρώτες θέσεις. Οι πρώτοι όμως δεν είναι εξωγήινοι, ούτε έχουν προλάβει να πάιξουν τόσο πολύ το game αυτές τις λίγες μέρες κυκλοφορίας του. Το μόνο που ξέρουν καλά είναι οι τρόποι για τα speed boost τα οποία αναφέρω παρακάτω.

1.Αρχικό boost

  Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κτλ. Ξεκινώντας το race και όταν πέφτει το 3-2-1, πρέπει με το που φτάσει το 2 στο κατώτατο σημείο του, να αρχίσουμε να πατάμε κρατημένο το γκάζι. Λίγο πρίν και θα αποτύχει εντελώς η εκκίνηση αφήνωντας μας πολλές θέσεις πίσω, λίγο μετά και δεν θα συμβεί τίποτα.

2.Ράμπες

  Κάθε φορά που υπάρχει ύψωμα/ράμπα στο game ή κάποιο event της πίστας μας πετάει στον αέρα, πρέπει τι στιγμή που είμαστε στο άκρο της να πηδήξουμε. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε ένα σημαντικό speed boost.

 

3.Zero G

  Σε ορισμένα σημεία της πίστας τα kart μετατρέπονται σε hoverboards βάζοντας τις ρόδες μέσα. Σε αυτά τα σημεία αν χτυπήσουμε κάποιον αντίπαλο ή συγκεκριμένα σημεία που “λάμπουν” στο δρόμο, παίρνουμε speed boosts. Αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα σημεία όμως γιατί το όλο πράγμα μετατρέπεται σε πίστα συγκρουόμενων.

 

4.Drafting

  Όταν προσπαθούμε να προσπεράσουμε κάποιον το παιχνίδι μας δίνει το πλεονέκτημα του drafting. Όσο καθόμαστε ακριβώς πίσω απο κάποιον αρχίζουμε και δημιουργούμε μια επιτάχυνση η οποία κορυφώνεται στα 3 δευτερόλεπτα και μας δίνει τη δυνατότητα να τον προσπεράσουμε. Πολύ σημαντικό Mechanic του παιχνιδιού και για αυτόν που προσπαθεί να προσπεράσει αλλα και για αυτόν που προηγείται.

 

5.Power slide

  Απο τα πλέον δύσκολα tips αλλα είναι κάτι που ξεχωρίζει τους καλούς απο τους κακούς παίκτες. Μπαίνοντας σε μια στροφή πηδάμε και στρίβουμε το kart ώστε να αρχίσει να driftάρει. Αν τα καταφέρουμε οι ρόδες μας θα γίνουν μπλέ/κόκκινες ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του slide. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε το jump και φεύγουμε στην ευθεία με ένα πολύ μεγάλο speed boost. Κανονικά οι πιο έμπειροι παίκτες μπορούν να συνδυάσουν boost απο στροφή σε στροφή και να πηγαίνουν κυριολεκτικά με τις μπάντες

 

6.Νομίσματα

  Τα νομίσματα πέρα απο το να ξεκλειδώνουν χαρακτήρες και αξεσουάρ βοηθάνε και στην ταχύτητα μας. Μαζεύοντας νομίσματα αυξάνεται η μέγιστη ταχύτητα που μπορούμε να πιάσουμε οπότε αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι του game. Ακόμα και στο max των 10 νομισμάτων τα περαιτέρω νομίσματα δίνουν ένα μικρό στιγμιάιο speed boost.

 

7.Περιβάλλον και αντίπαλοι

  Αν κάποιος αντίπαλος έχει ένα αχρησιμοποίητο boost πάνω στο kart του μπορούμε να πέσουμε πάνω του για να το πάρουμε. Το ίδιο φυσικά γίνεται και με τυχαία μανιτάρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην πίστα.

 

Και κάποιο Γενικά tips

  •   ΟΛΑ τα παιχνίδια του Wii U διαθέτουν υπερπλήρη έγχρωμα και όμορφα manual μέσα στο ίδιο το game. Ως συνήθως η nintendo δεν το έχει επικοινωνήσει όσο θα έπρεπε αλλα αν πατήσετε το home button, στην δεξιά κάτω γωνία θα δείτε το manual του παιχνιδιού

 

  • Τα karts δεν είναι (μόνο) για ομορφιά. Κάθε μα κάθε οδηγός, όχημα, ρόδα και glider προσδίδει διαφορετικά στατιστικά στον παίκτη σας. Τα στατιστικά αυτά μπορείτε να τα δείτε πατώντας το + όταν δημιουργείτε το kart. H ταχύτητα, το βάρος, η επιτάχυνση, η ευελιξία και άλλα πολλά είναι μερικά απο τα stats που επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο που παίζετε.

 

  •   Ένα βαρύ όχημα θα επανέλθει πιο έυκολα απο ένα ελαφρύ αλλα θα έχει πιο αργή επιτάχυνση. Κάποιο άλλο θα στρίβει πιο εύκολα αλλα θα χάνει πολύ ταχύτητα όταν βγεί εκτός δρόμου. Πρέπει να προσαρμόζετε τα οχήματα στα διάφορα τουρνουά και στον τρόπο που παίζετε ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες νίκης. Τα parts και οι χαρακτήρες που ξεκλειδώνετε μπορούν να αλλάξουν εντελώς την αίσθηση του kart σας.

 

  Και γώ όντας “παλιός” που ξαναμπαίνει στο παιχνίδι χρειάστηκε να κάνω την έρευνα μου οπότε τα περισσότερα απο τα παραπάνω είναι σηκωμένα απο το Ign. Σχεδόν ποτέ δεν κάνω μεταφράσεις/αντιγραφές αλλα στην προκειμένη και εφόσον ήταν μαζεμένα θα ήταν χαζό να μην τα χρησιμοποιήσω για το κοινό καλό.

Ένα like στο facebook ή ένα comment απο κάτω θα ήταν κίνητρο για ακόμα περισσότερα.

Have fun.

Comments

comments