Καλωσορίζουμε το Nintendo 2DS!


 

  Σήμερα είναι η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του Nintendo 2ds για Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

  Η κονσόλα που δεν είχε ιδιαίτερη προώθηση στη χώρα μας (αλλα και παγκόσμια αν κρίνω απο το πολύ μικρό ενδιαφέρον στα international sites) είναι μια “κομμένη” version του 3ds. Απευθύνεται κατα βάση σε μικρότερες ηλικίες και δεν είναι foldable όπως όλες οι προηγούμενες φορητές κονσόλες της Nintendo τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με το ηλικιακό target group της παιχνιδομηχανής και τα προβλήματα που είχαν υπάρξει με τις ενώσεις στα foldable σημεία στο DS και στο 3DS. Οι οθόνες είναι εκτεθειμένες στο μπροστά μέρος πράγμα το οποίο όμως δεν είνα καθόλου ανησυχητικό αν κρίνουμε απο την ποιότητα κατασκευής που είχανε αντίστοιχες κονσόλες όπως το game boy advance, pocket κτλ.

 

  Το κύριο μειονέκτημα του 2ds είναι η έλλειψη τρισδιάστατης λειτουργίας και η λίγο πιο περίεργη εμφάνιση. Κατα τα άλλα έχει πλήρη “forward” και “backward” compatibility με όλα τα παιχνίδια του DS και του 3ds κάτι που οδηγεί σε περίπου 3000 τίτλους για να επιλέξει κανείς με το καλημέρα. Το μέγεθος του είναι όσο ενός ανοιγμένου κλασσικού DSlite και η ανάλυση και το μέγεθος των οθονών είναι αντίστοιχα πανομοιότυπο. Η κονσόλα έρχεται με ενσωματωμένο wifi, κάρτα sd 4gb (παίρνει μέχρι 32gb) και φυσικά stylus και φορτιστή (ίδιος με αυτόν του 3ds).


  Το κράτημα του φαίνεται πολύ βολικό, με τα shoulder buttons και τον αναλογικό μοχλό να είναι τα highlight της συσκευής. Το grip του μοχλού φαίνεται καλύτερο απο το αντίστοιχο του 3ds και το πάτημα των shoulder buttons φαίνεται να έχει πολύ καλή αίσθηση. Τα υπόλοιπα κουμπιά είναι στην ίδια υφή και λογική με τους 3ds. Κάτω κάτω στη συσκευή υπάρχει και ένα lid slider που χρησιμοποιείται για να “κλείνει” το καπάκι σε παιχνίδια με forward compatibility που απαιτούν αυτή τη λειτουργία (π.χ. zelda και το γνωστό puzzle).

  Η κυκλοφορία της κονσόλας συμπίπτει (όχι τυχαία) με την κυκλοφορία των Pokemon X/Y. Γενικά η αλήθεια είναι οτι δεν έχω καλή σχέση με τα pokemon games οπότε δεν έχω και άποψη για τις σημερινές κυκλοφορίες. Η τιμή του στις μεγάλες αλυσίδες κυμαίνεται στα 140 ευρώ ενώ το 3DS απο τα ίδια μαγαζιά το βρίσκει κανείς στα 180 ευρώ. Σαράντα ευρώ μείωση για κάτι με αμφιλεγόμενη εμφάνιση και μειωμένες λειτουργίες δεν το λές και ευκαιρία. Γενικά όλα επάνω στο 2DS φωνάζουν παιδάκια, νονός, γιορτές, πόκεμον, πάρε το φθηνό. Προσωπικά δεν είμαι fan του 3D (με ζαλίζει πάρα πολύ χωρίς να νιώθω οτι μου προσφέρει αρκετά ώστε να ανεχτώ αυτόν τον πονοκέφαλο) οπότε με λίγο καλύτερη τιμή θα το σκεφτόμουν μιας και η εμφάνιση του μου φαίνεται ΟΚ. Τώρα με αυτή την κατάσταση μάλλον θα περιμένω για ένα 3DSXL bundle με το Zelda “A link between worlds”. Άλλωστε για αυτό ξεκίνησα να γράψω εξαρχής, είδα οτι σήμερα είναι το release date του 2DS και το ένα έφερε το άλλο.

  Αυτά τα όμορφα για το 2DS, όταν με το καλό θα έχω το Legend of Zelda – A link between worlds στα χέρια μου θα επανέλθω με υπερπλήρες review. Μέχρι τότε ψηθείτε να μας ακολουθείτε στο facebook για περισσότερα νέα ^^

 

Comments

comments