Επισκόπηση του Nintendo Direct – 13/11/13


  Παρακάτω θα παραθέσω τις σημαντικότερες πληροφορίες απο το σημερινό Nintendo Direct.

  Για αρχή, στις 22 Νοεμβρίου έρχεται επιτέλους το Legend of Zelda: A link between worlds για το 3DS. Είχαμε λοιπόν σήμερα την παρουσίαση κάποιων καινούριων χαρακτήρων και mode του παιχνιδιού

  Η Irene the witch μπαίνει στον κόσμο του Hyrule και θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μετακινούμαστε απο περιοχή σε περιοχή. Με τη μαγική της σκούπα θα μπορούμε να την φωνάζουμε είτε απο τον κανονικό κόσμο είτε απο το Dark world και θα μας πηγαίνει στα paths που έχουμε ανοίξει.

  Πολύ σημαντικός επίσης θα είναι ο Gramps μέσα απο τον οποίο θα μπορούμε να κάνουμε battles με άλλους παίκτες μέσω του streetpass. Ο dark link μας θα έχει bounty ανάλογο με τα items και τα hearts μας και θα “στέλνεται” σε οποιονδήποτε περνάει απο κοντά μας με το streetpass. Αντίστοιχα ο δικός τους link θα εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του hyrule και θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε battle μαζί του. Κερδίζοντας θα παίρνουμε points που μπορούμε να ξοδέψουμε στο in game shop για να αγοράσουμε άλλα items.

  Στη συνέχεια το Nintendo direct αναφέρεται στο Bravely Default που θεωρείται απο τα κορυφαία και πιο αναμενόμενα rpg του Nintendo 3DS. Απο όσο γνωρίζουμε η collector’s edition έκανε φτερά απο τις πρώτες μέρες ακόμα. Anyway μπαίνει σε λεπτομέρειες για το σύστημα μάχης αλλα μιας και δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με τον τίτλο (ακόμα) θα πρότεινα να δείτε το videάκι για τις αναφορές στο default και brave mode, στη βοήθεια μέσω streetpass και στο ατελείωτο customization. Φαίνεται υπέροχο και έρχεται στις 6 Δεκεμβρίου!! Dat deluxe edition………..

  Πολύ σημαντικά είναι και τα 10 νέα facts για το Super Mario 3D World :

 1. Αλληλεπιδρούμε με το παιχνίδι μέσω της touch screen και του μικροφώνου (μιλάμε  φυσάμε κτλ)
 2. Golden express. Πίστες με άπειρα gold coins *>*
 3. Toad levels. Puzzle levels που πρέπει να μαζέψουμε 5 stars χωρίς platforming.
 4. Speed run levels. 100 sec countdown για να τελειώσουμε το level.
 5. Mystery houses. Διάφορα challenges απο τα οποία κερδίζουμε stars
 6. Motley boss blob. Boss stage που έχει να κάνει με το clone gameplay
 7. Top down shooter stage. LoL
 8. Kart style stages!! Ανταγωνιζόμαστε με άλλους players σε κάποιο τύπο race.
 9. Unlockable bonus game. Αν έχουμε save data απο το Super Luigi U στην κονσόλα μας, ξεκλειδώνουμε το κλασσικό SMB!
 10. Unlockable character. Rosalina απο το Super Mario Galaxy

Το Super Mario 3D World είναι εύκολα το μεγαλύτερο Console Seller του Wii U μέχρι σήμερα και αναμένεται πανζουρλισμός με το launch του.

 

Αναφορές σε games:

 

  Mario party Island tour. 7 New game modes και 18 καινούρια mini games. Bowser’s tower mode που θα έχει bosses κάθε 5 ορόφους και φυσικά streetpass μέχρι 10 ατόμων. Μεγάλο plus το download play. Ah nintendo. Αδικείσαι με τις λάθος αποφάσεις σου. Έρχεται στις 17 Ιανουαρίου.

  Jet rocket 2. The wrath of Taikai. Ένα πολύ ενδιαφέρον mario style platformer που συνδυάζει 2d και 3d.

  Nintendo football club. Ένα football manager φτιαγμένο απο τη Nintendo.

  Update στο Animal crossing για το WiiU στις 14 Νοεμβρίου. Δεν παίζω, δεν έχω άποψη.

  Pikmin 3 update και νέα levels στις 2 Δεκεμβρίου.

  Wii Fit U. Free trial 31 ημερων απο σήμερα.

  Wii sports club δωρεάν για 24 ώρες. Ουσιαστικά μια updated έκδοση του Wii Sports με online mode και miiverse features

 

 3DS Software Update!

  

  Τον επόμενο μήνα έρχεται το νέο software update του Nintendo 3DS. Και γιατί μας νοιάζει αυτό;

  Το update θα φέρει τα παρακάτω σημαντικά features:

 • Youtube app. Ενώ το video παίζει στην πάνω οθόνη θα μπορούμε να ψάχνουμε στην κάτω οθόνη
 • Το Miiverse όπως υπάρχει και στο Wii U. Θα μπορούμε να συνδεθούμε με άλλους παίκτες απο όλο τον κόσμο μέσω διαμοιρασμού screenshot, drawing και comments για τα διάφορα παιχνίδια.
 • Και τελευταίο και σημαντικότερο θα δώσει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τα 3DS και WiiU e-shop accounts μας μέσω δημιουργίας ενιαίου Network ID.

 

  Αυτό είναι ένα βήμα προς την ενοποίηση του Nintendo Αccount/ID και ίσως και τη μελλοντική δυνατότητα να ξανακατεβάζουμε τα digital games σε περίπτωση που πουλήσουμε/χάσουμε το 3DS.

  Το τελευταίο είναι απο τα πιο σημαντικά φάουλ της Nintendo διότι αν κάτι πάει στραβά με την κονσόλα, τα digital purchases πάνε περίπατο μιας και είναι console bound -.-

  Αυτά τα όμορφα απο το σημερινό Nintendo Direct. Αν σας ενδιαφέρουν τέτοιου είδους επιγραμματικές παρουσιάσεις θα ήθελα να το μάθω στα comments ή στο Facebook page μας ώστε να ξέρω αν αξίζει τον κόπο να γράφω όλο αυτό το κατεβατό ή όχι 🙂

  Όλη την παρουσίαση με τα συνοδευτικά video μπορείτε να την βρείτε εδώ

Comments

comments