Vel Koz – The eye of the Void


  Έφτασε επιτέλους στον PBE ο πολυαναμενόμενος και πολυteasαρισμένος επόμενος ήρωας.

  Ο Vel’Koz είναι ένα void creature όπως ο cho gath ο kha zix, το kog maw κτλ και προορίζεται κυρίως για mid laner.

  Ας τον δούμε όμως αναλυτικά:

 

(Passive) Organic Deconstruction

 

Vel’koz’s spells build Organic Deconstruction stacks on enemies. The third spell hit consumes the stacks and deals bonus 35 -205 true damage. ( based on level )

 

 

  Κάθε τρίτο spell επάνω σε αντίπαλο κάνει extra True damage. Αρκετά απλό passive το οποίο θα είναι δυνατό όταν θα έχoυμε τα cooldowns για spammable spells. Να πούμε οτι τα auto attacks κάνουν refresh το debuff αλλα δεν προσθέτουν άλλα stacks. Το debuff απο κάθε spell μένει για 7 δευτερόλεπτα.


 

(Q) Plasma Fission

 

50/55/60/65/70 Mana

7/7/7/7/7 sec Cooldown 

 

Vel’koz shoots a plasma bolt that deals 80/120/160/200/240(+.6 ) Magic Damage and applies a slow of 70/70/70/70/70% that decays over 1/1.25/1.5/1.75/2 second(s). 

Upon reactivation or upon hitting an enemy, the bolt splits at a 90 degree angle.

 

  Το πρώτο spell που κάνουμε lvl up. 7 δευτερόλεπτα cooldown σε όλα τα levels, πολύ μικρό mana cost, slow και αξιοπρεπές damage και scaling. Σε max cdr πάμε στα 3,5 δευτερόλεπτα που σημαίνει moar passive stacks και moar true damage.

  Είναι πανομοιότυπο σαν projectlile με το Q της anivia, απλά αν το ξαναπατήσουμε δεν stunnάρει αλλα χωρίζεται δεξιά και αριστερά. Αυτό αφήνει χώρο για αρκετά plays σε περίπτωση που κυνηγάμε/μας κυνηγάνε. 70% slow είναι ΠΑΡΑ πολύ. Ιδιαίτερα τα 2 δευτερόλεπτα σε max rank θα είναι καλό engage/disengage βοήθημα.

 


(W) Void Rift
 

50/55/60/65/70 Mana 

19/18/17/16/15 sec per Charge (Max 2)

 

Vel’koz opens a rift to the void that deals 30/50/70/90/110 (+.25 AP)Magic Damage. After a delay, it deals an additional 45/75/105/135/165 (+.38 AP)Magic Damage. Both hits add a stack of Organic Deconstruction.

 
  Κακό scaling, μέτριο area of effect και μεγάλο cooldown. Δεν είμαι σίγουρος τι θέλουν να κάνουν ακριβώς με αυτό το spell (ίσως για να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε πιο εύκολα το passive) αλλα δε μπορώ να πω οτι ενθουσιάζομαι. To καλό είναι οτι έχει 2 charges (μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε “καπάκια” το ένα μετά το άλλο) οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να δούμε απο αυτό περα απο κάτι που κάνει πολύ γρήγορα trigger το passive. Ούτως η άλλως πρόκειται για pbe οπότε τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. Εδώ θα είμαστε στο launch να προτείνουμε builds και level up.
 
 

(E) Tectonic Disruption
 

35/45/55/65/75 Mana

16/15/14/13/12 sec Cooldown 

Vel’koz disrupts a nearby area which, after a delay, deals 70/100/130/160/190 (+.5 AP) Magic Damage and knocks up enemies hit for .75 seconds.Any enemies hit that are close to Vel’koz will be pushed slightly in the direction the ability was cast.

  Απο ότι φαίνεται τα πλάσματα του void έχουν και πολύ μικρή φαντασία και κλέβει το ένα τα spell του άλλου. Το Ε είναι το Q/rupture του cho gath. Το damage/scaling του είναι ΟΚ και φαίνεται να είναι καλό για cc/utility καταστάσεις. Εκτός απο το να πετάει ψηλά τον αντίπαλο, τον πετάει και λίγο προς τα πίσω. Μια χαρά για περιπτώσεις escape, όχι όμως μια χαρά όταν η ομάδα μας το θεωρήσει καλό initiation και ξοδέψει hooks ultis και ότι υπάρχει, στο κενό. The void indeed.


 

( R ) Life Form Disintegration Ray
 

100/100/100 Mana

130/110/90 sec Cooldown 

Vel’koz channels a ray of energy that follows the cursor for 2.5 seconds, dealing Magic Damage up to a total of 500/700/900(+.6 AP),  and slows enemies hit by 20% for 1 second. Adds a stack of Organic Deconstruction every 0.5 seconds. Can be cancelled by recasting

  Ο Vel Koz ακινητοποιείται και κάνει damage σε μία ευθεία. Πηγαίνει όπου γυρίσουμε το mouse μας και γενικά αν πιάσει καλά, το damage που μπορεί να κάνει είναι τεράστιο. Also 45sec σε max cdr. Τρέμε lux.

  Καλό για skirmish fights και μέσα σε κλειστές περιοχές, αλλα σε ένα full on fight 5v5 δε το βλέπω πολύ χρηστικό παρα μόνο αν γίνει πολύ καλό engage. Γενικά η ιδέα είναι οτι στο ιδανικό του play πρέπει να έχει πιάσει καποιον με το Ε, παράλληλα να έχει πιάσει slow με το Q, να ανοίξει W και πάνω σε αυτό να κάνει και το ulti. Πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες δηλαδή και μεσα σε όλα αυτά να μην έχει γυρίσει ο άλλος και να σε κάνει one hit. Anti melee/ anti tank ήρωας σε μεγάλο βαθμό.

  H διάρκεια του ulti είναι 2.5 δευτερόλεπτα. 2,5 δευτερόλεπτα είναι κάποια εξωφρενικά stun, είναι το fiddle fear, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει κάποιος throw,  είναι όλα τα πράγματα που πάνε λάθος σε αυτο το παιχνίδι. 2,5 δευτερόλεπτα είναι και ο λόγος που δεν βλέπουμε malzahar στην competitive scene παρόλο που το damage τού και γενικά τα spell του είναι υπερβολικά καλά..

 
 
Overall
 

  O Vel Koz φαίνεται ένας καλά ισορροπημένος ήρωας όσον αφορά το damage και τις ικανότητες του. Το κύριο lane του λόγω των πολύ μεγάλων base damage είναι σίγουρα το mid, αλλα δε θα μου έκανε εντύπωση να δούμε και κάτι τύπου support. Δεν χρειάζεται αντικείμενα όταν έχει το true damage και τόσο πολύ slow/interupt απο τα spell του οπότε με το κατάλληλο itemization θα μπορούσε να είναι ένα cdr/ slow bot.
 
  To mobility του είναι μηδενικό, οπότε δε μπορώ να δώ πως θα μπορούσε να κάνει outplay κάποιον τύπου zed/le blanc και γενικά όλους τους χοροπηδηχτούληδες gap closers του mid lane. Έχει καλό burst στη μικρή περίπτωση που θα καταφέρει να τα πιάσει όλα αλλα γενικά δε νομίζω οτι αξίζει να μπαίνει μπροστά και θα πρέπει να παίζεται στο back line σαν control mage με slows και ίσως και ένα Liandrys εναντίον του tank meta με το true damage και τα %health ticks.
 
  Compositions που να τον ωφελούν ιδιαίτερα είναι μάλλον τα wombo combo που είναι high risk, high reward. Βέβαια όταν ο amumu/jarvan πρέπει να κάνουν engage και εσένα με το μηδενικό mobility σε κάνει protect ο κανένας είναι ένα θέμα. Ας περιμένουμε να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν μέχρι να βγεί και live και μετά κρίνουμε. Γενικά φαίνεται αρκετα καλοφτιαγμένος ήρωας που θα δυσκολευτεί λίγο ομως να βρεί τη θέση του σε καλά team compositions. Όχι γιατί είναι κακός, προς θεού, αλλα γιατί αυτό που κάνει, μάλλον, το κάνουν άλλοι πολύ καλύτερα και πιο εύκολα.
 
Ορίστε και ένα videάκι με τα abilities του.
 
Ρίχτε και ένα like στο facebook έτσι για το γαμώτο και να μη τα λέω/ακούω μόνος μου.
 
Enjoy.
 

 
+Ο Battlecast Vel Koz των 1350rp

 

Comments

comments