Οι αλλαγές στο Vision System για τη Season 4!


 

Ξεχάστε ότι ξέρατε για το warding!

  O Xelnath πρίν λίγο μας ενημέρωσε για τις δραστικές αλλαγές που θέλει να κάνει η Riot σχετικά με το warding και το vision system.

  Απο τη νέα σεζόν το vision θα είναι ομαδική υπόθεση (πάντα ήταν αλλα δυστυχώς πολύ λίγοι το καταλάβαιναν αυτό) και θα φύγει πολύ βάρος απο τους ώμους των supports.

Επιγραμματικά:

  • Έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας των wards
  • Κάθε παίκτης έχει ένα όριο στα wards που μπορεί να βάλει (σκεφτείτε το σαν το sightstone αυτή τη στιγμή, αν βάλεις πάνω απο 3 σβήνει το πρώτο)
  • Κάθε παίκτης θα έχει απο ένα trinket slot.

 

Αναλυτικά:

Έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας των wards

  • Τα sight(πράσινα) wards μετονομάζονται σε stealth wards και δεν είναι ορατά απο τους αντιπάλους (όπως είναι τώρα δηλαδή)
  • Τα Vision(ρόζ) wards πλέον είναι ΟΡΑΤΑ απο τους αντιπάλους και ΜΟΝΙΜΑ(χωρίς κανένα time limit) εκτός αν κάποιος τα καταστρέψει (θέλουν 5 hits)
  • Τα Vision wards κοστίζουν λιγότερο

  Τα παραπάνω θέλουν να καταστήσουν το vision control πιο στρατηγικό και όχι “όποιος σπαμάρει τα περισσότερα vision/oracle κερδίζει”. Θα υπάρξουν περισσότερες στρατηγικές επιλογές όσον αφορά τα wards, τα pink wards και την τοποθέτηση τους.. και πλέον θα χρειάζεται να γίνονται fights ώστε να κρατηθούνε up.

 

 

Κάθε παίκτης έχει ένα όριο στα wards που μπορεί να βάλει

  • Ο κάθε παίκτης μπορεί να βάλει ΕΝΑ vision ward στο χάρτη.
  • Ο κάθε παίκτης μπορεί να τοποθετήσει (το μέγιστο) 3 stealth wards στο χάρτη απο οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται αυτά (trinkets, items κτλ)

  Με αυτό τον τρόπο αναγκάζουν το βάρος του vision να πέσει σε ΟΛΑ τα roles και να μην το αφηνουμε μόνο για το support. Πολύ καλή αλλαγή που θα δώσει αέρα στα supports για κανονικό itemization στο mid/end game.

 

 

Κάθε παίκτης θα έχει απο ένα trinket slot.

  • Προστέθηκε ένα trinket slot(7ο slot που παίρνει μόνο trinkets) στο inventory όλων των champion.

  Τα trinkets είναι ένας νέος τύπος αντικειμένου που μπαίνει μόνο στο trinket slot και είναι free για να το αγοράσουμε απο το shop. Τα trinkets μάλιστα αναβαθμίζονται αυτόματα όταν φτάσουμε level 10, δίνοντας μικρότερα cd κτλ.. Είναι δωρεάν και προστέθηκαν σε όλους τους χαρακτήρες ώστε να πρέπει όλοι να δουλεύουν ομαδικά για να αποκτήσει η ομάδα σωστό vision.

 

 

Τα trinkets

  Sweeper: Δίνει true vision και φανερώνει stealth items(και τα απενεργοποιεί). Με λίγα λόγια χρησιμοποιούμε το sweeper στο tribrush, ακυρώνουμε το αντίπαλο vision για όσο διαρκεί και σβήνουμε το ward.

  Totem: Free ward που κρατάει 1 λεπτό στα πρώτα level και 2 λεπτά μετά το level 10. Αρκετά σαφές. Θα χρειάζεται ιδιαίτερα στα early levels να το ανανεώνουμε κάθε λεπτό.

  Lens: Εμφανίζει μια μικρή περιοχή του χάρτη για λίγη ώρα. Ένα mini CV.

 

  Να πούμε το εξής. Τα trinkets είναι FREE. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ΕΝΑ trinket απο την αρχή του παιχνιδιού και να το αλλάζει μετά κατα βούληση όταν πάει στη βάση. ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε πάνω απο ένα trinket επάνω μας. Είναι ένα και μοναδικό και ο μόνος τρόπος να το αλλάξουμε είναι πάμε στη βάση.

 

  Αυτά. Τώρα περιμένουμε και τις αλλαγές για το jungle (θα προστεθεί ένα jungle camp ακόμα στη μεριά του blue buff) και είμαστε έτοιμοι να failaρουμε την preseason 4!!

 

  Οτιδήποτε καινούριο βλέπω θα προσπαθήσω να το ποστάρω και εδώ οπότε come back later για πιθανά updates (ή βλέπετε στο facebook που θα ενημερώνω αν προστέθηκαν καινούριες πληροφορίες)

Comments

comments