Wii Sports Club – Baseball and Boxing


  Μετά απο καιρό είπα να επιστρέψω με κάτι αρκετά απλοικό.

  Έπεσαν στα χέρια μου οι τελευταίες e-shop κυκλοφορίες του Wii sports Club, το box και το baseball (στην τιμή του ενός). Έχοντας παίξει αρκετά τους προκατόχους τους είχα μια καλή ιδέα του τι να περιμένω απο το καθένα και η αλήθεια είναι οτι η προκατάλειψη μου δεν απείχε ιδιαίτερα απο την πραγματικότητα.

  Να αρχίσω λέγοντας οτι όλο το πανηγύρι που υπήρχε μέχρι σήμερα με τα passes, demos και άλλα πειραματικά οικονομικά μοντέλα, δεν βοήθησε καθόλου το Wii U Sports Club να γίνει ένας βασικός τίτλος όπως κάποτε ήταν το Bundled παιχνίδι με το Wii.

  Παρόλο που η έκδοση του Wii ήταν απλοική, ήταν για αρχή δωρεάν και εν συνεχεία διασκεδαστική οπότε επάνω στα εκατομμύρια κονσολών υπήρχε μια μεγάλη βάση χρηστών που περίμενε πως και πώς την επανέκδοση για το Wii U. Δυστυχώς η αποτυχημένη προσπάθεια με τα pass έκανε το παιχνίδι ουσιαστικά ανύπαρκτο και “περίεργο” κάτι που πλέον η nintendo προσπαθεί να διορθώσει με τις πλήρεις εκδόσεις και με την Physical έκδοση που κυκλοφόρησε πρίν μερικές ημέρες στην Ευρώπη.

wii u boxing

  Ας ξεκινήσω με τα άσχημα νέα. Το box συνεχίζει να είναι κακό. Παρόλο που έχει την επιλογή να παιχτεί με δύο wiimote plus συνεχίζει να “καταλαβαίνει” λάθος κινήσεις κάνοντας το παιχνίδι τυχαίο και χωρίς την παραμικρή υποψία skill. Οι κινήσεις γράφουν οτι τους κατέβει και το να προσπαθεί κανείς να συγχρονίσει δύο wiimotes καταλήγει τις περισσότερες φορές σε μαιμουδίστικες κινήσεις. Όταν λειτουργεί, λειτουργεί καλά, αλλα τις περισσότερες φορές απλα κατέληγα να κουνάω τα χέρια μου αυστικά μήπως και κάνει αυτό που θέλω. 

  Εκτός απο το κανονικό boxing mode, υπάρχουν και 3 practice modes τα οποία είναι αρκετά πιο ενδιαφέροντα και “σταθερά” και είναι ίσως ο μόνος λόγος να πιάσει κανείς το box.

  Το online κομμάτι λειτουργεί καλά, με γρήγορα matchmaking και χωρις ιδιαίτερο lag, αλλα τα controls κάνουν όλη την εμπειρία πολύ μέτρια όπως και να’χει. Το 1:1 δεν υπάρχει και πρέπει κάποιος να προσαρμοστεί στις μισές/κομμένες κινήσεις που απαιτεί το παιχνίδι ώστε να καταφέρει το οτιδήποτε.

wii u baseball

  Φεύγοντας όμως απο το box και τα άσχημα νέα πάμε στο baseball. Το baseball είναι μια υπέροχη θετική μετεξέλιξη του παλιού παιχνιδιού. Η απόκριση των wiimotes και η εφαρμογή του gamepad για τον pitcher δημιουργούν μια φρέσκια εμπειρία που μπορεί να μας κρατήσει για πολλές πολλές ώρες. Και εδώ υπάρχουν 3 practice modes στα οποία μπορούμε να χάσουμε ώρα, αλλα το πιο rewarding σημείο του παιχνιδιού είναι το online και το 2p batter/pitcher. Το online είναι lag free και ανταμοίβει τις σωστές κινήσεις χωρίς να μας αναγκάζει να περιοριστούμε σε στημένα καλούπια. Αυτή η εμπειρία με έκανε να σκεφτώ οτι αντίστοιχα πρέπει να είναι τέλειο και το Tennis του bundle στο οποίο πρέπει να ρίξω μια ματιά σύντομα.

wii u baseball pitch

  Overall το bundle αυτό είναι λίγο hit and miss. Το baseball αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω αλλα το box είναι απλά κακό και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Μάλλον η ιδανική λύση είναι το physical copy που περιέχει 5 παιχνίδια και που φαντάζομαι οτι θα γίνει bundled/πολυ οικονομικό σύντομα. Απορώ πως δεν ήταν entry τίτλος εξ’αρχής αλλα απο την άλλη καταλαβαίνω οτι ήθελαν να δείξουν τις δυνατότητες του χειριστηρίου με το nintendoland.

Αυτά τα όμορφα. See you soon γιατί έχω άπειρο πράγμα να γράψω αλλα ελάχιστο χρόνο για να το κάνω.

Comments

comments