Wii U/3DS – Scribblenauts Unlimited


  Έχοντας παίξει αρκετά παιχνίδια με “βαριά” γραφικά τον τελευταίο καιρό και θέλοντας να ξεσκάσω με κάτι διαφορετικό, είπα να ρίξω μια ματιά στο Scribblenauts Unlimited.

  To Scribblenauts είναι ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί για WiiU, 3DS και PC και είναι ένα “action” puzzle game. Το action σε πολλές παρενθέσεις μιας και περιορίζεται στα εντελώς βασικά. 

  Η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι η δημιουργία. Στο Scribblenauts μπορούμε να δημιουργήσουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Θέλετε μια ιπτάμενη φλεγόμενη χαμογελαστή πατάτα; Ανοίγετε το notepad και την δημιουργείτε. Θέλετε αυτή η πατάτα να είναι ρόζ και να γίνεται επιθετική όταν είναι κοντά σε ένα baby kthulu που πετάει κεραυνούς; Done!

  Όλο μα όλο το παιχνίδι περιφέρεται γύρω απο τη φαντασία μας και περιορίζεται μόνο απο αυτήν. Ξεκινάει μαθαίνοντας μας τα βασικά και απο κει και πέρα μπορούμε είτε να προχωρήσουμε γρήγορα με “λογικές” επιλογές είτε να προσπαθήσουμε να βρούμε τον πιο ανόητο και περίπλοκο τρόπο να λύσουμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

  Σε κάθε περιοχή του παιχνιδιού υπάρχουν χαρακτήρες που έχουν προβλήματα τα οποία καλούμαστε να λύσουμε χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας.

  Το “action” του παιχνιδιού περιορίζεται στην περιήγηση σε αυτό τον κόσμο και στο interaction που έχουμε όταν αποφασίσουμε με το φτερωτό αλυσοπρίονο που μόλις δημιουργήσαμε να επιτεθούμε στο τέρας που εντοπίσαμε στο βυθό της θάλασσας.

  Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καθαρά cartooνίστικα κάτι που απαιτείται απο τις άπειρες κυριολεκτικά επιλογές του παιχνιδιού. Τα περισσότερα πράγματα φαίνονται σαν κολάζ όταν το παρακάνουμε με τα attributes που βάζουμε πάνω τους αλλα όπως και να’χει είναι πολύ διασκεδαστικά και συνήθως effective για ότι θέλουμε να λύσουμε.

  Γενικά το παιχνίδι είναι ιδανικό για fun και ηρεμία. Προκαλεί την φαντασία και μπορεί να δημιουργήσει τρομερά αστείες καταστάσεις. Και αν αυτό που θέλετε δεν υπάρχει; Μπορείτε να το δημιουργήσετε. Χρησιμοποιώντας τα άπειρα Models του παιχνιδιού και τον πλήρη editor μπορούμε να φτάξουμε απο πρίν “έτοιμα” αντικείμενα που αλληλεπιδρούν όπως και όποτε θέλουμε. Το φωσφοριζε΄πηγάδι απο ουράνιο που περπατάει και επιπλέει μπορεί να συντμηθεί στο notrlywell και να το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε. 

  Ο μόνος περιορισμός είναι η γνώση αγγλικών που ναι μεν βελτιώνεται όσο παίζουμε το παιχνίδι και ψάχνουμε τις επιλογές του, αλλα περιορίζεται πολύ απο τις εξειδικευμές έννοιες. Πραγματικά το παιχνίδι παίζει να έχει όλο το λεξικό διαθέσιμο για δημιουργία. Οπότε όσο καλά αγγλικά και να ξέρει κάποιος, είναι αδύνατο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του παιχνιδιού. Θέλει google translate δίπλα και δοκιμές. Το ίδιο το παιχνίδι προτείνει βέβαια παρόμοιες λέξεις όταν γράφουμε κάτι λάθος αλλα αυτό δεν αρκεί.

  Στο WiiU και στο 3ds το παιχνίδι δείχνει και παίζει πανομοιότυπα. Το tablet/second screen χρησιμοποιούνται σαν notepad για να γράψουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Όσοι έχετε εμπειρία με το γράψιμο και στις δύο πλατφόρμες ξέρετε οτι δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο, αλλα δεν είναι και κάτι ενοχλητικό.

 

  Σε γενικές γραμμές προτίμησα την έκδοση του 3ds γιατί το notepad δεν μπαίνει στη μέση μιας και εμφανίζεται στο second screen. Πρακτικά και στο WiiU εμφανίζεται στο tablet, αλλα καλώς η κακώς επειδή η χρήση του notepad είναι τόσο συχνή κατέληγα να παίζω μόνο στο tablet, αγνοώντας την τηλεόραση, οπότε όταν άνοιγα το notepad είχα θέμα.

  Αν και δε δοκίμασα την Pc version, νομίζω οτι λόγω πληκτρολογίου ίσως να είναι πρακτικά η καλύτερη απο όλες. Απο την άλλη επειδή είναι fun και ήρεμο παιχνίδι, η παρουσία του σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή όπως το 3ds είναι αρκετά βολική για χασοώρα σε ταξίδια και μέσα μεταφοράς και μάλλον είναι η έκδοση που θα μου “μείνει” στην τελική όταν θέλω να χαζομαριστώ.

  Worth? Αν είστε δημιουργικοί, με μικρές δόσεις παράνοιας και πολύ πολύ humor τότε σίγουρα αξίζει να δώσετε στο παιχνίδι μια ευκαιρία. Παίζετε εύκολα απο τον οποιονδήποτε και είναι και παιχνίδι παρέας μιας και η παράνοια είναι πιο αποτελεσματική όταν είναι μαζική. Είναι 100% παιχνίδι φαντασίας και σίγουρα το καλύτερο Scribblenauts που έχει βγεί μέχρι σήμερα.

Comments

comments