Wii U VC – Metroid Fusion


  Είχα την ευκαιρία τον τελευταίο καιρό να παίξω τα περισσότερα παιχνίδια που εμφανίστηκαν στο Wii U Virtual Console και που κατα βάση ειναι παιχνιδια του Game boy Advance.

  To GBA για πάρα πολύ κόσμο είναι ο πραγματικός συνεχιστής του Snes απο αποψη gameplay και αισθητικής. Αν και δεν είχε την αναγνωριση που θα έπρεπε (ούτε απο μένα για να είμαι ειλικρινής) είχε παιχνίδια διαμάντια τα οποία τα βλέπουμε να έρχονται στο Virtual console.

  Μιας και τα παιχνίδια είναι πλέον “παλιά” δεν θα μπώ στη διαδικασία πλήρους review του κάθε τίτλου μιας και κανείς δεν χρειάζεται επιβεβαίωση οτι το Super mario Kart ή το Yoshi’s island είναι άψογα. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι μια γενική εικόνα για κάθε παιχνίδι, το άν αξίζει τα λεφτά του και κυρίως το αν παίζεται ευχάριστα το 2014.

  Όλοι έχουμε κάποια παιχνίδια σε ένα βάθρο τελειότητας στο μυαλό μας γιατί τα έχουμε συνδέσει με ευχάριστες αναμνήσεις, αλλα αν τα δοκιμάσουμε σήμερα θα δούμε οτι είναι οριακά playable. Ας πούμε εγώ που θεωρώ ένα απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια όλων των εποχών το Tomb Raider, βρίσκω πολύ δύσκολο να κάνω σήμερα ένα πλήρες playthrough. Όπως και να’χει ας δούμε σιγά σιγά τα παιχνίδια. Μέρα παρα μέρα θα ανεβάζω και απο ένα μέχρι να καλύψω τα περισσότερα αξιόλογα games του VC.

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα απο τo Metroid Fusion

  Περιμένοντας μια ανακοίνωση για κάποιο metroid title στο Wii U (ninty plz) το Metroid Fusion είναι μια τέλεια επιλογή για τα metroid junkies. Ώντας ο πραγματικός απόγονος του Super Metroid απο άποψη γραφικών και gameplay και με τη Samus να είναι πιο badass απο ποτέ, το fusion μας βάζει στον κόσμο του metroid για τα καλά.

  Όπως βλέπουμε ακόμα απο την εισαγωγή του παιχνιδιού η samus χάνει το power suit της και ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι εξερεύνησης και αναβάθμισης. Έχοντας σωθεί απο ένα metroid baby(για άλλη μια φορά) πλέον μπορεί να αναλώνει X parasites και να παίρνει πίσω τις δυνάμεις της.

  Το παιχνίδι παίζει όπως ακριβώς το super metroid, με την ίδια λογική των δωματίων, save, power up κτλ. Απο τις λίγες νέες προσθήκες είναι η δυνατότητα της samus να πιάνεται απο ledges αλλα παρόλα αυτά οι παλιότεροι θα νιώσουν οτι παίζουν μια πιστότατη συνέχεια του Super Metroid. 

  Ο ήχος ακολουθεί τις ρίζες της σειράς και στα γραφικά βλέπουμε την επιλογή του screen smoothing που νομίζω οτι βρίσκει την καλύτερη της εφαρμογή σε αυτό τον τίτλο. Το screen smoothing ενεργοποιείται πατώντας μέσα τον δεξί μοχλό και δίνει μια αίσθηση antialiasing θολώντας τα pixel στις άκρες των γραφικών. Η ποιότητα των γραφικών είναι εμφανώς βελτιωμένη απο το GBA και το παιχνίδι παίζει 100% ικανοποιητικά με σημερινά δεδομένα. Γραφικά, χειρισμός, ήχος, gameplay είναι up to date και η παλαιότητα του παιχνιδιού δεν φαίνεται πουθενά.

 Κατα βάση όλο το game είναι ένα αφηγηματικό αριστούργημα που οι λάτρεις του metroid και του sci fi θα λατρέψουν. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα διαστημόφιλος, η αφήγηση του game και η πρόοδος το έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον και αγχωτικό ταξίδι επιβίωσης. Είναι μια ιστορία που πρέπει να ζήσει κάθε φίλος του metroid και που αν και προσπέρασα στην εποχή του GBA χαίρομαι πάρα πολύ που την βίωσα έστω και σήμερα

  Η ποιότητα του παιχνιδιού και οι ώρες που μπορεί να σας απασχολήσει, μαζι με το save state και την on/off screen εμπειρία δικαιολογούν απόλυτα την τιμή του παιχνιδιού και είναι μια Must αγορά για τους κατόχους του Wii U.

Comments

comments